Egyre jobbak leszünk Timivel, de nekem még gyakorolnom kell

2019. június 07. péntek 10:46

Fucsovics Marci játszott kiváló meccseket, kapott el specialistákat, de a salakos szezonban kicsit hátrébb csúszott a ranglistán. Erről, és a vegyes párosról is beszélgettünk.

Fucsovics Marci, bár idén nem jött össze salakon az ATP-tornagyőzelem, így is több szép emléket szerzett a salakos szezonban, hiszen sok versenyen indult, jó játékosokkal csapott össze, és természetesen néhány komoly skalp is az övére került.

Az elmúlt két hónapot nevezhetném egy tanulási időszaknak, sok tapasztalattal. Sorozatban hét versenyen indultam, soha nem játszottam még végig a legnagyobb európai salakpályás versenyeket. "Most Madridban és Rómában is főtáblás voltam és először indultam egy ATP-versenyen címvédőként" - mondta a balul sikerült genfi versenyt is szóba hozva Marci.

 
"Sokat tanultam, büszke vagyok az öt megnyert meccsre, azért Goffint, vagy Basilashvilit legyőzni elég komoly eredmény és a másik három mérkőzésen is salakspecialistáknál bizonyultam jobbnak."

Nem volt könnyű sorsolásom, egy kis szerencsével több is kijöhetett volna ebből a sorozatból, Cecchinato és Monfils ellen megvoltak a lehetőségeim. Kicsit hátrébb csúsztam a ranglistán, de tudom, hogy jó úton járunk az edzőmmel" - tette hozzá Marci, aki a 30. hely környékéről az 50-re csúszott vissza, miután Genfben nem tudta megvédeni tavaly szerzett pontjait.

Egyre jobbak lesznek Timivel

Ahogy az Australian Openen, úgy a Roland Garroson is összeállt a MOL Csapat Babos-Fucsovics vegyes párosa, és Melbourne-höz hasonlóan Párizsban is mentek egy fordulót. A második körben aztán egy bombaformában játszó párosba botlottak, és ott vége is lett a menetelésnek.

"Örülök, hogy az Australian Open után a Roland Garroson is el tudtunk indulni Timivel a vegyesben. Minél többet játszunk együtt, annál jobb esélyünk lesz Tokióban. A második fordulóban nagyon jól játszott az ellenfél és mi az elején kerestük a megfelelő választ a teniszükre. A második szett már szorosabb volt, remélem, Wimbledonban még jobbak leszünk."

Timi a főnök, de Marci szerváiban is bízik a MOL Csapat vegyes párosa

Az Australian Open óta először újra összeáll a MOL Csapat vegyes párosa: Babos Timi és Fucsovics Marci a Roland Garroson is együtt indulnak. A két magyar teniszező, akiknek a távlati céljaik között szerepel a tokiói olimpián való szereplés, Melbourne-ben ment egy kört vegyesben, többek között a párizsi esélyekről is kérdeztük őket a vegyes rajtja előtt.

Timi és Marci a tervek szerint idén az összes Grand Slamen pályára lép, a távlati cél pedig a tokiói olimpia. Felmerül a kérdés, hogy lehet egyáltalán közös gyakorlásról beszélni úgy, hogy szinte csak a Grand Slameken vannak egy helyszínen Timivel.

"A vegyesre senki nem készül külön. Az első meccsre legalább együtt tudtunk beütni, de a másodiknál erre sem volt lehetőség, mert Timinek volt egy női párosa előtte. Jó az összhang, megértjük egymást, tudunk közösen küzdeni és ez mind fontos. Nekem a párosban még kell a gyakorlás, mert például a sok keresztmozgás olykor furcsa" - vallotta be Marci.

Indul a füves szezon

A salakos szezon után füves borításra költözik a teniszmezőny, kíváncsiak voltunk, egyrészt hol és hogyan készül a minden mástól különböző borításra Marci, másrészt megkértük, avasson be minket a különbségek mibenlétébe.

"Most úgy alakult, hogy a Roland Garros után pár napig Magyarországon készültem a füves szezonra, Paloznakon van egy pálya."

"Péntektől Stuttgartban folytatom az edzéseket, ott indulok hétfőtől egy ATP 250-s versenyen. Utána Londonba megyek és Wimbledonig már maradok is. Füvön nyertem Grand Slamet a juniorok között és azóta is voltak jó eredményeim ezen a borításon."Még fontosabb a jó szerva és az adogatás-fogadás, meg a röpte. Más a lábmunka is, mint salakon, vagy keménypályán, de ezeket mind fokozottan gyakoroljuk. Szerencsére most nincsenek védendő pontjaim öt héten át - tette hozzá Marci.

MOL Sportágak
MOL Csapat