Ekkora vadat még soha nem ejtett el Fucsovics Marci!

2020. szeptember 28. hétfő 23:50

A MOL Csapat klasszisa pályafutása legnagyobb bravúrját bemutatva legyőzte a világranglista 5. helyén álló Daniil Medvegyevet a Roland Garros első fordulójában.

Roland Garros, 1. forduló:
Fucsovics Márton–Danyiil Medvegyev (orosz, 4.) 3-1 (6:4, 7:6, 2:6, 6:1)

A legfrissebb világranglistán 63. helyen álló Fucsovics Marci a Roland Garros első fordulójában a Grand Slam 4. kiemeltjével, a világranglista 5. helyét elfoglaló orosz Danyiil Medvegyevvel találkozott. Az utóbbi hetekben a MOL Csapat klasszisa győzött már le top20-as játékost (nem is egyszer), de a sorsolás soha nem látott bravúr lehetőségét adta a kezébe, amikor az orosz világsztárt húzták mellé az első körben.

Marci nagyszerűen kezdett, és az első szett kilencedik gémjében - egy káprázatos visszarövidítéssel - megbrékelte az oroszt, aztán kiszerválta a játszmát. Az utolsó poént stílszerűen egy ásszal hozta a magyar klasszis. A második szettben már a harmadik gémben brékelni tudott Marci, ám az előny nem tartott sokáig, Medvegyev visszavette az elveszített adogatást, majd ugyanez megismétlődött még egyszer, egy-egy brék után rövidítésbe torkollt a játszma.

Nagyon megverte az orosz sztárt a végén

A tie-breakben Marci magabiztos volt, az orosz pedig ideges: a játszma végül úgy lett a magyar játékosé, hogy 6-3-as állásnál Medvegyev széttörte az ütőjét, amiért pontbüntetést kapott. A káprázatos meccset futó Fucsovics kicsit ránk ijesztett a harmadik játszmában, amit elég simán nyert meg Medvegyev, de Marci csak erőt gyűjtött.

 

A negyedik játszmát olyan könnyedén nyerte meg 6:1-re Fucsovics Marci, mintha nem is a világ egyik legjobb játékosa állt volna a háló másik oldalán. A MOL Csapat klasszisa pályafutása során másodszor jutott tovább a Roland Garros második fordulójába, de ekkora bravúrt még egyszer sem hajtott végre. Bravó, Marci!

MOL Sportágak
MOL Csapat