Elmaradt az újabb bravúr, kikapott a döntőben Fucsovics

2019. február 10. vasárnap 19:05

Fucsovics Márton két szettbenkikapott a harmadik kiemelt orosz Danyiil Medvegyevtől a szófiai keménypályás férfi tenisztorna vasárnapi fináléjában.

Szófia, ATP-250, döntő:
Medvegyev (orosz, 3.)-Fucsovics 6:4, 6:3

A döntőben 3:3 után mindketten elvesztették az adogatásukat, ám 4:4-et követően Medvegyev újra brékelt, majd saját adogatását hozva 46 perc játék után szettelőnybe került.

A 37 percig tartó második játszmában második adogatását vesztette el a magyar játékos, elvenni viszont nem tudta ellenfele szervajátékát. Sőt az orosz játékos 5:3 után újra brékelte a mérkőzésben maradásért adogató Fucsovicsot, így 1 óra 23 perc után lezárta a mérkőzést. Medvegyev negyedik ATP-trófeáját gyűjtötte be.

Mindig jó serleggel befejezni egy versenyt. Medvegyev túl jó volt a döntőben, gratulálok neki" - írta közösségi oldalán Fucsovics - "Jó hetem volt Szófiában, köszönöm mindenkinek, aki segített, szurkolt".

Fucsovics tavaly májusban a genfi salakpályás viadalon aratta pályafutása eddigi egyetlen tornagyőzelmét. Fucsovics hétfő reggel a rotterdami torna helyszíne felé veszi az irányt. A hollandiai versenyt a világranglista 38. helyén kezdi meg Fucsovics, első fordulós ellenfele a szlovák Martin Klizan (39.) lesz.

MOL Sportágak
MOL Csapat