Ezt nem láttuk jönni: Fucsovics egyből kiesett Genfben

2019. május 22. szerda 14:36

A címvédő Fucsovics Márton első mérkőzésén, a nyolcaddöntőben kiesett a genfi salakpályás tenisztornán, miután nagyon gyengén adogatott.

ATP250, Genf, nyolcaddöntő:
Federico Delbonis (argentin)-Fucsovics Márton (4.) 6:4, 6:2

A világranglistán 38. játékos - a viadal negyedik kiemeltje - erőnyerőként nem lépett pályára a nyitókörben, szerdán pedig az argentin Federico Delbonisszal találkozott. A 84. helyen álló dél-amerikai előzőleg a selejtezőből érkezett bolgár Grigor Dimitrovot (47.) búcsúztatta.

Első találkozójuk rosszul indult Fucsovics számára, ugyanis salakspecialista ellenfele kétszer is elvette az adogatását, és 20 perc elteltével már 4:0-ra vezetett. Az MTK teniszezője 2:5-nél a hatodik bréklabdáját már kihasználta, majd 3:5-nél játszmalabdát hárított. A balkezes argentin ezután viszont már kiszerválta a szettet, amely 46 percig tartott.

egy salakmenő ellen nem lehet ennyit hibázni

A folytatásban a 27 éves Fucsovics 1:1-nél hetedik kettős hibájával elbukta az adogatását, majd Delbonis - aki salakon már Roger Federert is megverte - meg sem állt 5:1-ig. Ezt követően a nyíregyháziak büszkesége már csak egy gémet tudott hozni, a találkozó 1 óra 15 percig tartott.

A magyar játékos így egyesben címvédőként nyert mérkőzés nélkül távozik Genfből, és legközelebb a vasárnap elrajtoló Roland Garroson szerepel. Fucsovics 15 óra körül párosban is pályára lép a japán Daniel Taro oldalán.

MOL Sportágak
MOL Csapat