Fucsovics ambíciózus célokkal várja a Roland Garrost

2021. május 28. péntek 12:48

Tavaly egy hajszálon múlt a nyolcba jutás a Rolang Garroson, és Fucsovics Marci idén is hasonlóan nagy célokkal utazik el a salakszezont csúcseseményére Párizsba.

Fucsovics Marcinak nem a salak a kedvenc borítása, de a nagyszerűen sikerült tavalyi szezonban így is káprázatos menetelést mutatott be a salakos Grand Slamen, a Roland Garroson. Persze a tavalyi teniszidény sok szempontból rendhagyóra sikerült, de Marci remekül lovagolta meg a helyzetet.

Tavaly nagyon sok minden más volt, egy rövidebb salakszezon után érkeztem meg a Garrosra - szeptemberben" - mondta széles mosollyal a MOL Csapat klasszisa. "De a csapatommal együtt azon vagyunk, hogy az idén is hasonló jó eredményt tudjak elérni a Párizsban."

Ez a bizonyos jó eredmény a nyolcaddöntőt jelentette, azaz három fordulót is ment Marci. Az elsőben pályafutása során először tudott legyőzni egy top10-es játékost (Danyiil Medvegyevet a negyedik szettben 6-1-re bombázta le a pályáról), majd kifejezett salakmenők ellen harcolta ki a továbbjutást, mielőtt mumusa, az orosz Rubljov legyőzte a nyolcba jutásért.

Idén is hasonló célokkal indul

Marci tavaly rendszert csinált abból, hogy az esélyekre fittyet hányva sorozatban jutott igen messzire rangos versenyeken. Ez egyrészt jól látszik a világranglistán is, ahol a hatalmas kapaszkodás végére újra a top40 környékére kúszott fel, másrészt komoly nyomást tett saját magára is, hiszen a szurkolói már el is várják tőle a kiváló szereplést.

Maga az ATP mezőnye nagyon erős, minden játékos versenyről-versenyre megy a Touron és próbálja hétről-hétre kihozni a legjobbat magából - mondta Marci. "Nehezebben illeszkedik a játékom salakra, ezért több munkát kell beletennem, hogy stabilabb legyen a játékom ezen a bortításon. Fejlődés is és alkalmazkodás, ami minden évben a salakszezont jellemzi."

Azt már tudjuk, hogy a Roland Garros első fordulójában a hazai pályán versenyző Gilles Simon vár Marcira. A 36 éves veterán, aki korábban állt a világranglista hatodik helyén is, csak egyszer találkozott a nyíregyházi játékossal, tavaly Kölnben meglehetősen könnyedén győzte le Marcit.

"Mindig a következő meccs a legfontosabb, de ha célt kell megfogalmazni, akkor mindenképp a 8-ba jutás" - szögezte le a MOL Csapat klasszisa, aki azt is elárulta, hogy edzője, Nagy Zoltán fogja elkísérni a párizsi versenyre.

MOL Sportágak
MOL Csapat