Fucsovics: Az a cél, hogy mindig ott legyünk a DK-döntőben

2021. december 03. péntek 10:20

Nagyszerűen teljesített a magyar Davis Kupa-csapat a torinói szuperdöntőben, és Fucsovics Marci szerint reális esély van rá, hogy a következő években mindig ott leszünk a döntőben.

Bár mindkét párharcban közel volt a bravúrhoz a magyar Davis Kupa-csapat, végül két szoros vereséggel kiesett a sorozat torinói döntőjében. A magyar csapatban Piros Zsombor vitte a prímet, Fucsovics Marcinak csak egy egyes jutott, mert sajnos az ausztrál Alex De Minaur elleni kiélezett meccsen megsérült.

A harmadik szett végére begörcsöltem, teljesen befeszült a lábam és szerencsétlen módon ez a következő napokban is éreztette a hatását" - avatta be a MOL Csapatot visszalépése okaiba a nyíregyházi klasszis, aki az egész hétvége egyik legizgalmasabb meccsét játszotta ausztrál ellenfelével.

 
Fotó: Hungarian Tennis/Facebook
 

"Alex nagyon stabil, remek alapvonaljátékos. Jó meccset játszottunk, sajnos a végén most nem sikerült a győzelem. Voltak már hasonló meccseim karrierem során és szerintem még sok hasonló is lesz, ami majd az én javamra fog eldőlni" - mondta bizakodva Marci. "A Davis-kupa ilyen, meccsenként változnak az eredmények, nincsenek előre lejátszott meccsek, ez teszi ezt a sorozatot nagyon érdekessé.

Cél minél előbb újra itt játszani

Bár a továbbjutás nem jött össze, a magyar csapat így is kiváló tornát hozott le, Piros Zsombor pedig konkrétan berobbant, a szervezők a hétvége legjobbjai között emlegetik a magyar játékost. Marci örül, hogy ilyen jól sikerült a DK-döntő, de már előre néz.

 
Fotó: Hungarian Tennis/Facebook
 

"Bízom benne, hogy a jövőben hasonló eredményeket fog elérni a magyar csapat. Februárban már újra jönnek a selejtezők a világcsoportba jutásért, a magyar csapatnak újra sikerülhet a győzelem és jövő ilyenkor újra játszhatunk a világcsoportban.

Szerintem bár most nem tudott párharcot nyerni a csapat, de reális cél, hogy stabilan résztvevő legyen a nagy döntőben több éven keresztül. "Nagyon fiatal a csapatunk, és sok lehetőség van benne. Bízom benne, hogy jövőre a fiatalok is elérik az ATP mezőnyét, így több lehetőségük lesz a magasabb szinten játszani és ezt a Davis-kupa csapatban is kamatoztatni.

 

Marci arról is szót ejtett, hogy mi az, amiben még feltétlenül fejlődnie kellene a magyar válogatottnak, hogy a fenti célok teljesüljenek. "Talán a páros tekintetében vagyunk lemaradva, mindenkinek a rangsora elmarad a páros világranglistán. Szerintem szüksége lenne a magyar csapatnak egy párosspecialistára, vagy két olyan játékosra, akik összeszokottak és sok páros meccs áll mögöttük."

MOL Sportágak
MOL Csapat