Fucsovics: Az európaiak beleszületnek a salakjátékba

2024. április 24. szerda 10:40

Ha nem is a kedvenc borítása a salak, a hétvégén tornát nyerő Fucsovics Marci szerint az európai és dél-amerikai játékosok salakon kezdenek el játszani, így nem okoz gondot nekik a borítás.

Hat év után nyert újra ATP-tornát Fucsovics Marci, akinek nem feltétlenül a kedvenc borítása a salak, mégis már a második tornáját nyeri salakos versenyen. A MOL Csapat klasszisa Bukarestben végzett az élen, ráadásul úgy, hogy csupa salakspecialistát vert meg menet közben. Természetesen azzal kezdtük, hogy szívből gratuláltunk Marcinak.

"Köszönöm a gratulációt. Felkészülten érkeztem Bukarestbe, de mindig a következő meccsre koncentráltam, örülök, hogy ilyen jól sikerült a torna" - mondta a nyíregyházi klaszis, aki közvetlenül a meccs után is nyilatkozott, és kiemelte, hogy nem igazán várt magától ennyire jó teljesítményt Bukarestben. Rákérdeztünk, mire gondolt pontosan.

"Nehéz körülmények voltak a verseny során, sok eső, megszakítások, eltolt meccsek. Ezekhez kellett minél jobban alkalmazkodni és ez sikerült különösen jól szerintem, hiszen ezt tudtam végigvinni az egész héten" - magyarázta Marci.

Specialisták ellen

Bukarestben a nevek alapján talán nem az elittel találkozott Marci, de a 250-es besorolású versenyen azért bőven akadt nehéz feladat. A MOL Csapat klasszisa kiejtette a világranglistán az első harcminc között mozgó holland Griekspoort, a többi ellenfele pedig talán a ranglistán nem volt ennyire előkelő helyen, de kivétel nélkül mindegyik igazi salakspecialistának számít.

 
A második ATP-trófea Marci kezében (Fotó: Fucsovics Márton/Facebook)

"Nem tudom megmondani pontosan, minden meccs más, de ha ki kéne emelnem a legnehezebb részét, talán az első meccs tie-break 0-6-ról történő felállás lehetett az. Jó meccseket játszottam top játékosok ellen, minden győzelem fontos volt" - magyarázta Marci, akinek a játékához jobban illik a gyorsabb borítás, de elmondta, ha komplett játékos akar lenni, minden pályán otthonosan kell mozognia.

Eddig se volt problémám a salakkal, szerintem az európai és dél-amerikai játékosok számára ez a kiinduló borítás, szóval valamilyen szinten velünk születik a salakjáték. Jól megy rajta a játék, de hosszú a szezon remélem kemény borításon és füvön is sikerül hasonló eredményeket elérnem - mondta bizakodva a MOL Csapat klasszisa.

A salakos szezon nagyon jól indult Marcinak, Estorilban is kiválóan játszott, elitjátékosokat is legyőzött, köztük pályafutása során először Monfilst. A kiváló alkalmazkodás, illetve az, hogy fizikailag is végig bírta az embert próbáló bukaresti hetet, már új edzője, Kellner Ádám hatása?

 
Először sikerült legyőzni Monfilst (Fotó: Fucsovics Márton/Facebook)

"Jól sikerült a felkészülésem a salakszezonra, motivált vagyok és valószínűleg Ádám is új motivációkat ad" - mondta vidáman Marci. Régóta ismerjük egymást Ádámmal, még a Davis kupában is játszottunk együtt. Jó barátok vagyunk és már többször segítette a munkámat."Ennél jobban nem is sikerülhetet volna a közös munka, segít a motivációban és a teljes fókuszt ad egész meccs során."

MOL Sportágak
MOL Csapat