Fucsovics: Hétről hétre javul a salakos játékom

2019. május 01. szerda 14:37

Fucsovics Marcinak nem a kedvenc borítása a salak, de jól halad saját maga átprogramozásával, és bízik benne, hogy idén is összejön egy bravúr ezen a borításon.

Remekül kezdődött a salakos szezon Fucsovics Marcinak, aki már begyűjtött egy komoly skalpot, és két győzelmet is aratott, pedig nem a kedvenc borítása a salak. A MOL Csapat nyíregyházi klasszisa már Münchenben szerepel egy ATP250-es versenyen, az első forduló után értük utol Marcit:

"München a 3. versenyem az idei salakos szezonban és úgy érzem, nem állok rosszul. Jól sikerült a felkészülésem, a régi-új edzőmmel nem volt nehéz megtalálni a közös hangot vele."Monte-Carlóban megint sikerült legyőznöm Baszilasvilit, ami egy top 20-as skalp. Hétről hétre jobban megy a játék, sokat tanulok a meccsekből" - mondta a MOL Csapatnak Fucsovics.

 
"Tavaly úgy érkeztem Münchenbe, hogy még nem nyertem meccset salakon. Most két győzelmem is volt és talán ez is segített abban, hogy hétfőn egy több mint 3 órás meccsen nyerni tudtam Sonego ellen" - idézte fel a nagy csatában megnyert mérkőzést Marci.

Fucsovics Marci öldöklő küzdelemben jutott tovább

A nyolcadik helyen kiemelt magyar játékos - aki 35. a világranglistán - hétfőn Lorenzo Sonegóval csapott össze, akit korábban egyszer már legyőzött, egy alkalommal pedig kikapott tőle. Az ATP-rangsorban 69. olasz rivális a selejtezőből érkezett, de két hete azzal hívta fel magára a figyelmet, hogy a negyeddöntőig jutott Monte-Carlóban.

"Jellemző, hogy neki ez már a 25. meccse volt salakon az idén, nekem az ötödik. Nagyon értékes siker egy fiatal, feltörekvő, jó formában lévő játékos ellen. A találkozó kulcsa az volt, hogy az alapvonalról nagyon stabil ellenfelemmel tudtam tartani a tempót és volt bátorságom agresszívan gyorsítani, ritmust váltani."Végig ott voltam fejben, pontról pontra játszottam és a tenyeresemmel tudtam irányítani. A fonák keresztem jól működött és időnként az egyenest is bevállaltam. A mozgásom, a lábmunkám is jó volt. "Nem láttam a statisztikát, de úgy érzem, jól ment az adogatás. Jó döntés volt, hogy látva az előrejelzést, milyen hideg lesz Münchenben, hoztam magammal egy komplett aláöltözetet. Nagyon erős a mezőny Münchenben, de ez lassan minden versenyre igaz. A kedd délutáni edzésen éreztem a hétfői meccs nyomait, de szerdára rendben leszek.

 
Marci játéka folyamatosan javul salakon, pedig az ő játékának jobban fekszik a kemény pálya. Igaz, eddigi egyetlen ATP-tornagyőzelmét is salakon aratta, ezért is voltunk kíváncsiak, idén hogy sikerül az átállás.

"Salakon teljesen más a játék, mint kemény pályán. Át kell programozni magát az embernek fejben is. Hosszabbak a labdamenetek, más a mozgás, a taktika. Ehhez idő kell. Fontos például, hogy a tenyeresem egyszerre legyen stabil és szükség szerint támadó. Ezekre gondoltam, hogy folyamatosan javul a teniszem, szinte mindenben" - magyarázta a világranglista 35. helyén álló játékos.

 
Tavaly Genfben jött el a nagy áttörés, a tornagyőzelem. Megkérdeztük Marcit, idén melyik versenyen látja a legjobb esélyét egy hasonló bravúrnak.

Nem szoktam ilyenen gondolkodni. Minden versenyre úgy készülök, hogy a maximumot hozom ki magamból."Nagyon sok mindentől függ, hogy hol jutsz el akár a döntőig. Sorsolás, pillanatnyi forma, időjárás, szerencse. Amúgy pontról pontra, meccsről meccsre gondolkodom" - mondta Fucsovics.

MOL Sportágak
MOL Csapat