Fucsovics-Hulk: Fektettünk energiát az erőnlétembe

2023. január 23. hétfő 10:27

Fucsovics Marci tartja kiváló formáját, a MOL Csapat klasszisa az Australian Openen is kiválóan szerepelt és nem is csak a játékával okozott feltűnést Melbourne-ben.

Amíg csak Challengereken villogott, ott feszült a kérdés Fucsovics Marci feje fölött, hogy mi lesz majd az ATP Touron, illetve a Grand Slame versenyeken. Nos, erre is megkaptuk a választ: Marci kétegyaránt maratoni hosszúságúra nyúlt meccset is megnyert az Australian Openen, és csak a harmadik fordulóban - szintén nem rövid meccsen - esett ki a 15. kiemelttel szemben.

Soha rosszabb Grand Slamet" - mondta a MOL Csapatnak Marci büszkén.

Nem a fáradtság volt a kiesés oka

A MOL Csapat klasszisa nagy küzdelemben esett ki, Jannik Sinner ellen az első két szettet megnyerte, ám a harmadiktól kezdve az olasz játékos nem sok esélyt adott Marcinak. Vajon az első két meccs (három- és négyórás összecsapásokról beszélünk) vett ki ilyen sokat a nyíregyházi játékosból?

"Nem éreztem magam fáradtnak, se mentálisan, se testileg. Jannik váltani tudott a második szett után, sokkal pontosabban játszott, elkezdte tördelni a játékot, amit nem tudtam már lekövetni" - magyarázta Marci.

A MOL Csapat sztárja nemcsak játékával keltett feltűnést az Australian Openen, második fordulós győzelmét félmeztelenül ünnepelte, és a játékos tökéletesen kitesizett izmairól készült képek bejárták az egész tornát. A Fucsovics-Hulk párhuzam még más játékosok nyilatkozatában is felbukkant.

"Ösztönösen jött az ünneplés, és nem is szokatlan dolog, hiszen több játékos - például Francis Tiafoe - rendszeresen így örülnek a győztes mérkőzések után."A felkészülés során sokat fordítottunk az erőlétre, jól esik, hogy más játékosok ezt elismerik" - mondta nevetve Marci.

Jöhet a Davis Kupa!

A nyíregyházi játékos elmondta, élvezi a játékot és örül, hogy jó formában játszik. A célja, hogy a játék minősége megmaradjon, és tovább kapaszkodjon az ATP világranglistán, ami már csak azért is jó lenne, mert nem kellene selejtezőkkel bajlódnia.

"Próbálom megtartani ezt a szintet, és kihozni magamból a legtöbbet a tornákon. Szeretnék visszatérni a top50-be és alanyi jogon főtáblás lenni az 1000-es, 500-as és 250-es versenyeken" - mondta Marci, akinek most éppen nem az ATP Tour jár a fejében, hanem a február elején esedékes Davis Kupa-csörte a franciákkal.

"Egy játékos kivételével minden franciaval játszottam a csapatból, jól ismerem őket és szerintem ezt tudjuk is kamatoztatni a pályán. Szerintem jó esélyeink lehetnek; bízom a csapatban és szerintem meg tudjuk lepni a franciakat - mondta magabiztosan Marci, aki azt is elárulta, hogy a DK után Montpellier, Rotterdam és Doha a következő három állomás.

Címlapkép: Eurosport.hu/Instagram

MOL Sportágak
MOL Csapat