Fucsovics inkább a jó játéknak örül, mint az eredményeknek

2020. szeptember 03. csütörtök 10:15

Fucsovics Marci kiváló formában tért vissza a bő féléves kihagyás után, az amerikai tornák eddig kiválóan sikerültek, de Marci szerint a java még hátra van.

Úgy néz ki, Fucsovics Marcinak tényleg meg sem kottyant a féléves kihagyás. A teljes leállás után Amerikában tért vissza a MOL Csapat klassisa, aki a New Yorkba költöztetett Cincinnati Openen is nagyszerűen menetelt, majd a US Openen is összejött a történelmi siker: a bolíviai Hugo Dellien ellen megnyerte első főtáblás meccsét New Yorkban, így már nincs Grand Slam, ahol ne aratott volna legalább egy győzelmet.

Jól sikerült a Cincinatti előverseny és segít az is, hogy helyileg ugyanazon a pályán játszhatjuk a két versenyt - mondta a MOL CSapatnak Marci Dellien legyőzése után. "Hiányzott már a versenyzés. Mindent megtettünk edzőimmel, Nagy Zoltánnal és Jancsó Miklóssal, hogy a lehető legjobban sikerüljön visszatérni a versenyekre."

 

"Felkészültnek érzem magam és próbálok minnél jobb eredményt elérni a US Openen" - tette hozzá a nyíregyházi klasszis, aki a Cincinatti-i teljesítményével újra a legjobb magyar teniszező a világranglistán elfoglalt 66. helyével.

Már megint Dimitrov

Az ATP-mesterversenyen egy óriási skalpot is begyűjtött Marci, akinek a US Openen is lehetősége lesz egy hasonló bravúrra, hiszen a második fordulóban újra összefut a világranglista 20. helyén álló Grigor Dimitrovval.

Fucsovics világbajnokot verve masírozott a nyolcaddöntőbe

CINCINNATI ATP-1000 (NEW YORK), férfi egyes, 2. forduló: Fucsovics Márton-Grigor Dimitrov (bolgár, 14.) 7:5, 4:6, 6:2 A MOL Csapat magyyar klasszisa hatalmas bravúrt mutatott be New Yorkban, ahol a 2017-es ATP-világbajnokot, Grigor Dimitrovot győzte le hatalmas küzdelemben.

"A második körben a múlt héthez hasonlóan újra Dimitrov ellen játszom. Kemény mérkőzés lesz, nem szeretnék találgatni, de mindenképp szeretnék ott lenni a 3. körben is" - mondta magabiztosan Marci, aki óriási adok-kapok után tudta legyőzni a 2017-ben egyéni világbajnoki címet szerző bolgár játékost. Megkérdeztük Marcit, mi volt a fontosabb: a top20-as játékos legyőzése, vagy a meccsen mutatott játék?

Mindenképpen a játékot mondanám! Nem véletlenül kerül valaki a top20-ba és ha valaki top20-as versenyző ellen játszik, feltétlenül szükség van a legmagasabb szintű játékra. Másképp nem lehet győzni - magyarázta Marci, aki Dimitrov ellen bizonyította, hogy fejben is nagyon egyben van. A mérkőzésen mindkét teniszező épített fel komoly előnyt, voltak 2-3 gémes előnyben, a rengeteg brék miatt kialakuló hatalmas csatát pszichésen is Marci bírta jobban. És hogy meddig tart a lendület?

"Ameddig csak lehet" - mondta nevetve Marci. "Novemberig megvan a versenynaptár, remélem több jó eredményt tudok elérni a versenyeken." Marci Dimitrov elleni mérkőzése csütörtök reggeli állás szerint este 19h-kor kezdődik, az Eurosport Playeren biztosan megtekinthető lesz az összecsapás. 

MOL Sportágak
MOL Csapat