Fucsovics: Már győzni mentem fel a pályára Federer ellen

2019. március 07. csütörtök 11:15

A MOL-csapat klasszis teniszezője eljutott odáig, hogy már tud csalódott lenni, ha nem sikerül legyőznie Roger Federert. Gyors kérdezz-felelek Indian Wells előtt.

Fucsovics Marci újabb karriercsúcsot hagyott maga mögött, jelenleg a 31. helyen áll a világranglistán, azaz folytatódik a magyar éljátékos elképesztő menetelése. Az elmúlt bő másfél évben folyamatosan ugrált előre, és nagyon úgy néz ki, beválik a taktika, hogy elhagyta a Challenger-versenyeket, és a legjobbakkal versenyez együtt. "Nem nevezném ezt ugrásszerű javulásának, hiszen az elmúlt két évben folyamatosan jöttem előre a ranglistán és úgy érzem egyre inkább ott a helyem a top 50-ben" - mondta a MOL-csapatnak Marci.

A mostani ranglistahelyezés azt mutatja, hogy az elmúlt 52 hét eredményei alapján a világ 31. legjobb teniszezője vagyok, ami egy pozitív visszajelzés, önbizalmat ad.""Nem változtak a céljaim, az idén a stabil top 50, de ebbe az is belefér, hogy közelítek akár a top 20-hoz is. Ahhoz azért kellenek a kiugró eredmények" - tette hozzá Marci.

 
Egy ilyen kiugró eredményre az utóbbi hetekben is többször volt esély, hiszen többször is találkozott top10-es játékossal a nyíregyházi teniszező, legutóbb például pont Roger Federertől kapott ki szoros csatában.

Fucsovics Marci alaposan megizzasztotta Federert

Dubaj, ATP500, negyeddöntő: Roger Federer (svájci, 2.)- Fucsovics Márton 7:6 (8-6), 6:4 A világranglistán karriercsúccsal 35. magyar játékos előzőleg egyszer találkozott a 20-szoros Grand Slam-bajnokkal, aki a tavalyi Australian Open nyolcaddöntőjében 6:4, 7:6, 6:2-re nyert. A 37 éves svájci klasszis a nyolcadik trófeájáért és karrierje századik ATP-tornagyőzelméért küzd Dubajban, ahol lakhellyel is rendelkezik, és az alapozási időszakokat rendre ott tölti.

Az a meccs furcsa érzéseket keltett bennünk, hiszen Marci láthatóan dühös volt a vereség után. Vajon eljutott már odáig, hogy egyszerűen bosszantja, ha nem sikerül legyőznie a világ (talán valaha volt) legjobb játékosát?

Ez egy teljesen más meccs volt, mint a 2018-as. Most győzni mentem fel a pályára és elhittem, hogy sikerülhet. Nem játszottam igazán jól, de így is nagyon közel álltam a sikerhez. "Ezt lehetett látni a végén rajtam, bosszantott, fájt, hogy nem nyertem, mert tudtam mennyire picin múlt."

Már csak egy kis szerencse kellene

Ahogy a meccseken, úgy a sorsolásnál sem feltétlenül a szerencse kegyeltje Marci. Hol egy jókor kikért challenge, hol egy-egy kulcshelyzetben a hálón átperdülő labda is szerepet játszott a vereségekben, most pedig úgy áll rajthoz Indian Wellsben, hogy bár életében először kiemelt egy ATP1000-es versenyen, a sorsolása mégis brutálisan keményre sikeredett.

 
"Indian Wells és Miami után jön az európai salakos szezon, de az idei első két 1000-es versenyen jó lenne folytatni az eddigi szereplést. Indian Wellsben kiemelt vagyok, de ez a sorsoláson nem látszik, hiszen Wawrinka ellen kezdek" - mondta Marci, aki ha továbbjut, vélhetően újra megmérkőzhet Roger Federerrel.
 

Marci már említette a salakos szezont, ami márciusban elkezdődik. A magyar játékos, bár eddigi egyetlen ATP-tornáját salakon nyerte, a keményebb borításokon inkább otthon érzi magát, de egyelőre még nem gondol a váltásra. "Most még a keménypályára koncentrálok. A tervek szerint április 1-től készülök a salakos szezonra és Monte-Carlo lesz az első versenyem."

A MOL-csapat klasszisa úgy érzi, hiába jönnek a sikerek, nem változott meg sportemberként, sőt még alázatosabban dolgozik a céljai eléréséért. Azt persze nem tagadja, hogy az önbizalmának nem tettek rosszat a sikerek. "Nem érzem, hogy változnék a sikerek hatására. Fontosak a sikerek, jót tesznek az önbizalmamnak és jó visszajelzés, de továbbra is két lábon járok a földön. "Dolgozom keményen és igyekszem folyamatosan fejlődni. Sikerült megtanulnom, mit jelent profi teniszezőként élni, gondolkodni" - magyarázta Marci. 

A MOL-csapat játékosa pénteken párosban kezd az argentin Guido Pella oldalán (a Rojer-Tecau páros lesz az ellenfél), míg egyesben 29. kiemeltként az első fordulóban nem lép pályára. 

MOL Sportágak
MOL Csapat