Fucsovics Marci bravúros győzelemmel kezdett Dohában

2020. január 08. szerda 08:10

Fucsovics Márton bejutott a nyolcaddöntőbe a dohai keménypályás tenisztornán, miután az első fordulóban három legyőzte a nyolcadik kiemelt amerikai Frances Tiafoe-t.

Doha, ATP250 1. forduló (a 16 közé jutásért):
Fucsovics Márton-Frances Tiafoe (amerikai, 8.) 6:4, 4:6, 6:4

A viadal holnapja szerint az első szettben 2:2 után a selejtezőből főtáblára jutott magyar teniszező (a világranglista 70. helyezettje) két brékkel 5:2-re meglépett, és a folytatásban egy adogatógémjét elbukta ugyan, de magabiztosan jutott játszmaelőnyhöz. A második szettben Tiafoe (47.) 5:4-es vezetését követően a játszma első brékjével egyenlített.

A döntő játszmában, a rivális 2:1-es vezetésénél Fucsovics elbukott egy maratoni gémet adogatóként, de nem tört meg, hanem újabb lendületet kapott a játéka. Két brékkel 4:3-ra fordított, majd az előnyét megtartva kiszerválta a meccset, amely 2 óra 22 percig tartott. A magyar játékos a Facebook-oldalán közölte: nagyon várta, hogy a centerpályán megküzdjön jó barátjával, Frances Tiafoe-val.

"Nagyon szoros meccs volt, olyan helyzetekkel, amikből csak kemény küzdelemmel tudtam kijönni győztesen. A döntő szettben sem volt könnyű dolgom, de végül sikerült fölé kerekednem" - nyilatkozta. Fucsovics következő ellenfele a török Cem Ilkel (279.) lesz.

MOL Sportágak
MOL Csapat