Fucsovics Marci imádja a mesterversenyek sűrűjét

2023. május 17. szerda 10:10

Nemcsak a Grand Slameken, hanem az ATP1000-eseken is kiválóan szerepel Fucsovics Marci, aki elmondta, feldobja, hogy a világ legjobbjaival találkozhat.

Szinte már közhelyes lett a Terrence Hilltől induló, "Ha kicsi a tét, a kedvem sötét" mondás, és hát vannak olyan pillanatok, amikor az ember önkéntelenül is kimondja. Ilyen Fucsovics Marci helyzete is, a MOL Csapat klasszisa ugyanis idén minél nevesebb, nagyobb presztízsű tornán indul, annál jobban szerepel.

Marci az év első Grand Slam-versenyén a harmadik fordulóig menetelt, majd Indian Wells után Rómában is bravúrokat mutatott be mesterversenyeken. Sőt, még a borítás sem számított sokat, hiszen az USA-ban kemény pályán, Rómában pedig salakon mutatott be komoly bravúrokat.

Az 1000-es versenyek szempontjából sűrűbb lett az év első fele, mivel Indian Wells-en és Miami-n kívül Madrid és Róma is másfél hetes versenyek lettek - mondta a MOL Csapatnak elégedetten Marci. "Szeretek ezeken a versenyeken játszani, mivel a Grand Slamek után itt jön össze a legrangosabb mezőny."

Egy top20-as, akinek fekszik a játéka

Marci az utóbbi hetekben kétszer is legyőzte a szerb Krajinovicot, ami szép eredmény, de a közelében sincs annak, hogy ugyanígy tett Alex De Minaurral, a világranglista 18. helyezettjével, akinek ráadásul szettet sem engedélyezett, pedig kemény borításon és salakon is összecsapott az ausztrál klasszissal.

 
Fotó: Fucsovics Márton/Facebook
 

"Szerintem minden játékosnál van ilyen, előfordul, hogy a másik játéka valahogy másképp fekszik. Krajinovic és de Minaur is két nagyon technikás játékos, kevésbé törik meg a játékot, mint a nagy szerválók. Lehet, hogy jobban fekszik ellenük az én játékom" - mondta Marci, aki elismerte, hogy nemcsak fejben, fizikailag és technikailag is kiváló formába lendült a salakos szezon európai szakaszára, pedig nem ez a kedvenc borítása.

"Rengeteget dolgozunk az erőnlétemen, és szerintem ez segít a salakos meccseken is. Borítástól függetlenül csak a következő meccsre próbálok koncentrálni, és bízom benne, hogy a megfelelő edzésmunkával fenn tudom tartani ezt a formát."

 
Fotó: Fucsovics Márton/Facebook
 

Marci természetesen nem ment el szó nélkül a hét teniszszenzációját szállító Marozsán Fábián bravúrja mellett. A Davis Kupa-csapattárs a világelső Carlos Alcarazt győzte le a római torna harmadik fordulójában, sőt azóta Borna Coricot is megszorongatta, ám végül kiesés lett belőle. "Itt is szeretnék gratulálni Fábinak, nagy meccset játszott, bízom benne, hogy hamarosan TOP100-as lesz!" - mondta Marci.

MOL Sportágak
MOL Csapat