Fucsovics Marci meccslabdáról kapott ki Pozsonyban

2019. november 06. szerda 14:05

Fucsovics Márton első mérkőzésén meccslabdáról kikapott, ezzel búcsúzott a pozsonyi keménypályás challenger-tenisztornán.

Pozsony, challenger, 2. forduló (a 16 közé jutásért):
llja Ivaska (fehérorosz)-Fucsovics Márton (2.) 3:6, 7:6 (7-5), 7:6 (9-7)

Idei utolsó versenyén a világranglistán 71. játékos második kiemeltként csak a 32 között kezdte meg szereplését, ahol a fehérorosz llja Ivaska várt rá. Korábbi egyetlen találkozójukat a magyar teniszező nyerte 2017-ben az ausztráliai Happy Valleyben.

A második meccsükön Fucsovics 3:3-nál elvette a 143. helyen álló ellenfele adogatását, majd egy újabb brékkel 37 perc alatt szettelőnybe került. A folytatásban változatos küzdelmet láthatott a közönség, majd a rövidítésben az MTK játékosa 4-3 után már csak egy labdamenetet tudott megnyerni. A döntő szett is tie-breakbe torkollott, ebben a 27 éves nyíregyházi sportoló meccslabdát hárított, majd elszalasztotta a sajátját, Ivaska pedig lezárta a mérkőzést, amely 3 óra 13 percig tartott. Fucsovics elkeseredésében még a kézfogáshoz menet összetörte az ütőjét.

Az MTK teniszezője csaknem háromhetes kényszerpihenő után tért vissza két hete Bécsben, ahol gyomorbántalmak miatt feladta nyolcaddöntőjét az orosz Karen Hacsanov ellen. Hasonló okból nem indult el a múlt héten Párizsban.

MOL Sportágak
MOL Csapat