Fucsovics Marci: Megizzasztottuk egymást Djokoviccsal

2021. november 04. csütörtök 09:32

A párizsi mesterverseny második fordulójában Fucsovics Marci remek meccset játszott a világelsővel, a MOL Csapat klasszisa elmondta, a vereség ellenére sokat épült a meccsből.

Fucsovics Marci csak két kört ment a párizsi mesterversenyen, de ebbe a két fordulóba igencsak sok minden belefért. Például az is, hogy az első körben legyőzze az olasz Fogninit, ami nemcsak fizikailag, mentálisan is megterhelő feladat a megállás nélkül cirkuszoló játékossal szemben. A sorsolás nem volt igazán kegyes Marcihoz, mert a bravúr után a világelső Novak Djokoviccsal találkozott. [Az Eurosport összefoglalója]

"Igen, sikerült megizzasztanom, de neki is engem" - mondta nevetve Marci, aki eddig még soha nem tudta legyőzni a szerb világklasszist, ezúttal viszont nem állt messze a bravúrtól. A MOL Csapat klasszisa megnyerte a második játszmát, és a döntő szettben is kiválóan helytállt, sőt egy breakre is futotta tőle, de végül a világelső győzött.

Végig hittem a győzelemben, de Djokovic nem hiába világelső, nagyon odatette magát. Kis fáradtságot éreztem az előző napi meccs miatt, de a második szettől felpörögtem és felszabadultan játszottam."A harmadik szettben Djoko rátett még egy lapáttal, és ezt nem tudtam tartani" - mondta Marci, akinek talán a harmadik szett elején volt a legjobb esélye, amikor 1-1 után Djokovic adogatásánál semmi-30-ra állt.

Nagyon kellett már egy ilyen

Marci elmondta, az utóbbi időszakban nem alakultak szerencsésen a dolgai, de töretlenül hitt magában, dolgozott tovább, és ennek Párizsban meg is lett az eredménye. A nyíregyházi játékos azt is elárulta, miért volt különösen fontos számára a Fognini és a Djokovic elleni mérkőzés.

Szerintem mindegyik játékos életében vannak hasonló hullámvölgyek, a Fognini és Djokovic típúsú játékosok ellen nagyon jól jönnek a győzelmek és a szoros játékok, mert segítenek benne, hogy önbizalommal lépjek pályára és elhiggyem, van helyem az ATP mezőnyben.

A következő hetek izgalmasan alakulnak, Marci előbb Svédországba utazik, majd következik a Davis Kupa, amit már most nagyon vár. "Szombaton utazom Stockholmba az év utolsó ATP250-s versenyére utána egy hét szünet és utazok a magyar csapattal a Torinoi Davis Kupára. Ausztráliával és Horvátországgal vagyunk egy csoportban, de bízom benne sikerül jó eredménnyel zárnunk az évet. Hajrá Magyarok!"

MOL Sportágak
MOL Csapat