Fucsovics Marci: Nincs tragédia, ez most egy ilyen időszak

2019. október 04. péntek 12:57

Formahanyatlás, illetve sérülések is hátráltatják Fucsovics Marcit, akinek talán nem is jön rosszul ez a kis kényszerszünet, amikor pihenhet, és felkészülhet a visszatérésre.

Fucsovics Marci pályafutása egyik nehéz periódusában van éppen. Valahogy a pályán sem igazán jönnek össze a dolgok, és mellé még sérülés is hátráltatja a MOL Csapat nyíregyházi klasszisát, akit többek között arról kérdeztünk, mi lehet a visszaesés oka.

“Ez most egy ilyen időszak” - mondta Marci, amikor a rehabilitációs időszak közepén megtaláltuk a kérdéseinkkel. “Szerintem jól kezelem a nehéz időszakokat és folyamatosan azon dolgozom, hogy minél hamarabb megtaláljam a megoldást a formacsökkenésre. Családom és párom folyamatosan támogat ebben az időszakban.”

Azok a bizonyos döntő pillanatok

A MOL Csapat játékosa hozott le jó meccseket, vagy legalábbis jó periódusokat az utóbbi időben is, de az embernek olyan érzése volt, hogy hiába játszik jól, és erőlteti az ellenfelére az akaratát, a döntő labdameneteket valahogy mindig az ellenfelek nyerték, még ha Marci vezetett is.

 
“Ez most egy ilyen időszak. Mivel hátrébb csúsztam a ranglistán a pályán mutatott önbizalmam is lecsökkent ez okozhatta, hogy a döntő pontok nem a javamra kerültek. Most folyamatosan azon dolgozom, hogy ezek a bizalmatlanságok eltűnjenek és vissza tudjak térni a tenisz szűk elitjébe” - magyarázta Marci.

A MOL Csapat klasszisa leszögezte, a formahanyatlás egyáltalán nem az edzésmunkájában beállt változásnak köszönhető, ugyanolyan intenzitással és odaadással készül minden versenyre, mint korábban.

“Nem történt változás, ugyan úgy végzem az edzéseket és a felkészülést mint azelőtt. Ez most egy ilyen időszak. A többi játékos karrierjében is van hasonló. Ilyen a tenisz! Keményen dolgozom rajta, hogy hamarosan visszatérjek a legjobbak közé.”

Davis Kupa és sérülés

Fucsovics Marci visszatért a magyar válogatottba is, és ha már ott volt, remek játékkal segített győzelemhez a mieinket az Ukrajan elleni párharcban. Marciék győztek párosban, és az egyik egyest is megnyerte a MOL Csapat klasszisa, akinek így fontos szerepe volt abban, hogy jövőre is a legjobbak között szerepeljen a magyar válogatott.

 
“A csapattársaimmal újra találkozni és együtt küzdeni a magyar válogatott győzelméért mindig remek érzés számomra. Így, hogy le is tudtuk győzni Ukrajnát még fantasztikusabb az érzés. Februárban remélem hasonló sikereket tudunk majd elérni a csapattal” - reménykedett Marci.

Most azonban az a legfontosabb, hogy újra visszatérhessen a pályára, amiben jelen pillanatban egy makacs izomgyulladás hátráltatja. Ezt a sérülést nehéz kikezelni, a legfontosabb a türelem, hiszen sok pihenés kell a teljes felépüléshez.

“Korábban már szenvedtem hasonló sérülést, így tudom, hogyan kell kezelni és minél hamarabb regenerálni a sérült területet. A kezelések mellett a könnyű gyakorlatos edzéseket is elkezdem, hogy a stockholmi tornán biztosan pályára tudjak lépni” - tette hozzá Marci.

MOL Sportágak
MOL Csapat