Fucsovics még a sérülésben is a pozitívumokat látja

2018. november 05. hétfő 08:42

A nagyszerű formában játszó Fucsovics Marci sérülés miatt feladta a párizsi ATP 1000-es tornát, pedig ha az jól sikerül, akár kiemelt is lehetett volna a melbourne-i GS-en.

Fucsovics Marci még egy peches sérülés után is pozitív tudott maradni. A magyar éljátékos remekelt a bécsi ATP-tornán, és nagy reményekkel utazott el a párizsi 1000-es tornára, habár a válla nem volt tökéletes állapotban. Az első fordulóban nagy csatában nyerni tudott, a másodikban azonban már ki sem tudott állni, és nem a válla miatt. 

"Ugyanazon a területen történő húzódásról van szó, mint ami nyáron Halléban, a Kohlscreiber elleni mérkőzésen is sérült. A Psoas nevű izom alsó részén a bal combomnál van a húzódás, de szerencsére az ultrahang és az MRI vizsgálat sem mutatott szakadást, csak egy kisebb gyulladásban levő területet." Így abban reménykedem, hogy 2-3 hét alatt rendbe jön és november 18-án a terv szerint el tudjuk kezdeni az alapozást, felkészülést a 2019-és szezonra" - mondta a MOL-csapatnak Marci.

De megnéztük volna újra Fognini ellen!

Párizsban ráadásul pont egy óriásinak ígérkező meccs előtt ütött be a baj: azzal a Fogninivel játszott volna, akit Bécsben úgy győzött le, hogy a meccs után élete legnagyobb győzelmének nevezte az olasz kiejtését. Mi tagadás, szívesen megnéztük volna, mire megy Fognini Marcival azután, hogy Bécsben a nyíregyházi játékos mind fejben, mind fizikálisan nagyszerűen teljesített a világranglista 14. helyén álló olasz ellen.

Fucsovics: Az első szerva és a mentális erő döntött

Fucsovics Marci remek első szervájának és mentális erejének köszönhetően legyőzte a világranglista 15. helyén álló Fabio Fogninit, de még me

"Természetesen nagyon rossz volt, hogy nem tudtam folytatni a versenyt Párizsban, de mindig a pozitív oldalát próbáljuk nézni a dolgoknak." Azt gondolom, ha lehet ilyet mondani, akkor a legjobbkor jött ez a sérülés, mert most amúgy is 3 hét pihenő, “szabadság” jött volna, jön. "Persze nagyon sajnáltam, hogy nem tudtam az év utolsó versenyén mindent kiadni magamból, jól is ment a játék, de nyilván, ha már sérülés, akkor jobb így az év végén, mintha a szezon közepén jött volna.

Akár kiemelt lehetett volna Melbourne-ben

Ha Párizsban minden összejön, az év első Grand Slamjén akár kiemelt is lehetett volna Marci, a sérülés azonban mindent keresztülhúzott. A tervek azonban nem változtak, az Australian Open előtt Marci két versenyen is szeretne pályára lépni, de a sérülés miatt egyelőre az is kérdéses, hogy mikor indul a felkészülés a következő szezonra.

"Ezt természetesen nem lehet megmondani előre, de remélhetőleg a terv szerinti időben el tudjuk kezdeni a felkészülést. Addig 3 hét pihenő. Életem első teljes szezonja volt a top 100-ban. Minden szempontból más fajta terhelést kaptam az idén, fárasztó és hosszú volt a szezon, nem véletlenül mutatkoztak ezek a sérülések az utolsó hetekben. Előbb a vállam, majd most a combom. Minden szempontból jól jön a pihenés.

"Az biztos, hogy január 14-én kezdődik az Australian Open, ahol, ha nincs ez a sérülés, akár kiemelt is lehettem volna. Előtte kettő versenyen indulok" - tette hozzá Fucsovics.

MOL Sportágak
MOL Csapat