Fucsovics: Mindig a következő meccs megnyerése a cél

2023. január 10. kedd 11:54

Lépésről lépésre halad - de közben nagyokat ugrik a világranglistán - Fucsovics Marci, aki nagyon úgy fest, a tavaly őszi káprázatos formáját átmentette 2023-ra is.

Fucsovics Marci pár hete azt mondta a MOL Csapatnak, pályafutása legrosszabb éve volt a 2022-es, ám ez a kijelentés is csak őszig volt érvényes. A tavalyi év utolsó hetei ugyanis komoly sikereket hoztak, a MOL Csapat klasszisa Pozsonyban Challenger-tornát nyert, majd Andriában is döntőt játszott, és nagyon úgy fest, Marci nem engedi el a 2022-ben elkapott fonalat 2023-ban sem.

"A tavalyi évem nem sikerült jól, kisebb sérülések is hátráltattak és a nyár folyamán szükségem is volt egy kis pihenésre. Azóta sikerült egy jól felkészülést csinálnom a 2023-as évre aminek része volt, hogy játékban legyek; legyenek lejátszott éles meccseim, ehhez sokat segített év végén Pozsony és Andria" - mondta Marci a MOL Csapatnak.

A nyíregyházi klasszis nem lassít 2023-ban sem, az Australian Open előtti aklimatizálódást elősegítendő Ausztráliában versenyez, teszi ezt olyan formában, hogy máris bekulcsolt egy tornagyőzelmet Canberrában.

"A canberra-i döntő után a díjátadon említettem, hogy bár nagyon jó a canberrai verseny, remek a szervezés, de remélem jövőre nem fogok itt játszani, mert ez azt jelentené, hogy alanyi jogon főtáblás lennék ATP250-es versenyeken."Most ez a cél, hogy ATP250-es és ATP500-as selejtezőket, majd főtáblákat játszak az év során" - mondta elszántan Marci.

Nagy erőkkel kapaszkodik vissza

A balul sikerült 2022-es évben Marci nagyot esett a világranglistán is, sőt őszre kiszorult az első 100-ból is, ami elég régen fordult elő vele utoljára. Szerencsére az év végén bemutatott menetelés az első százba lökte a MOL Csapat klasszisát, a canberrai győzelem után pedig egészen a 73. helyre ugrott előre. Természetesen így főtáblás lesz az Australian Openen is.

"Mindig a következő meccsre koncentrálok. Nagyon szeretem az Australian Opent, itt értem el első nagyobb Grand Slam sikereimet. Fantasztikus a hangulat, nagyon sok magyar szurkoló látogat ki a meccsekre. Bízom benne, hogy több meccsen és láthatnak majd a két hét során" - magyarázta Marci, aki röviden összefoglalta azt is, mi a célja Melbourne-ben: Mindig a következő meccs megnyerése - mondta nevetve.

Mivel Marci edzőt is váltott, azt is elárulta, ki készíti most fel. "Nagy Péter utazott velem Ausztráliába, ő segítei a szakmai munkámat" - válaszolta megerősítve a korábban tett nyilatkozatát, amiben azt is elmondta, egyelőre átmeneti a helyzet, de ha jól működik a közös munka, végleges elköteleződés is lehet a dologból.

MOL Sportágak
MOL Csapat