Fucsovics nagy csatában kapott ki az olimpiai bajnoktól

2023. október 31. kedd 14:49

A selejtezőből érkező Fucsovics Márton három szettben kikapott az olimpiai bajnok Alexander Zverevtől a párizsi keménypályás mesterverseny első fordulójában.

Párizs, ATP1000, 1. forduló (32 közé jutásért):
Alexander Zverev (német, 10.)-Fucsovics Márton 4:6, 7:5, 6:4

A világranglistán 52. magyar játékos - aki a selejtezőből jutott főtáblára - a nyitókörben pályafutása során először csapott össze 26 éves német riválisával, aki jelenleg kilencedik az ATP rangsorában, de volt már második is. Keddi találkozójuk első játszmájában adogatóként mindketten magabiztosan teljesítettek, 5:4-es Fucsovics vezetésig fogadóként mindössze hét, illetve hat pontot tudtak nyerni. Ekkor a magyar játékos semmire elvette a szettlabdánál kettős hibát vétő Zverev szervájátékát, így 40 perc után vezetett.

A második felvonásban a MOL Csapat 31 éves játékosa 2:2-nél egy maratoni, több mint tízperces játékban négy bréklabdát hárított, 5:5-nél azonban a kétszeres világbajnok Zverev a mérkőzés során először elvette Fucsovics adogatását, majd a játszmát kiszerválva 61 perc alatt kiegyenlített.

A döntő szett gyors brékváltással indult, majd 4:4-ig mindketten hozták a maguk szervagémjeit. Ekkor a tizedik helyen kiemelt Zverev ismét elnyerte nyíregyházi ellenfele adogatójátékát, majd lezárta a 2 óra 38 perces összecsapást.

MOL Sportágak
MOL Csapat