Fucsovics: Nem érzem, hogy kopott volna a játékom

2020. augusztus 10. hétfő 09:25

A MOL Csapat teniszklasszisa már bő egy hónapja a US Openre készül, szűkebb hazájában, Nyíregyházán tornát is nyert, és nagyon várja, hogy éles ATP-versenyeken bizonyítson.

Fucsovics Marci visszatért a pályára! Bár a covid-helyzet miatt még minden bizonytalan, egyre valószínűbb, hogy megrendezik a US Opent, egy helyszínen a Cincinnatti Opennel, így időszerű volt, hogy a magyar klasszis is éles meccseken próbálja ki magát. Erre a lehetőség Nyíregyházán jött el, ahol a papírformának megfelelően Marci nem talált legyőzőre.

"Remek érzés volt újra szülővárosomban, Nyíregyházán játszani. Jó volt, hogy szombat kivételével, vasárnap és hétfőn is két meccset tudtam játszani és próbálni tudtam milyen formában vagyok."Már július elején elkezdtem a felkészülést a US Openre, nem érzem hogy kopott volna a játékom, várom, hogy visszatérhessek az ATP versenyekre.

"Szeretek hazajárni, legtöbben, akik kijönnek szurkolni gyerekkorom óta ismernek és látták, hogyan változott a játékom az évek során. Remélem a következő években is lesz lehetőségem hazatérni és legalább egy meccset Nyíregyházán játszani" - tette hozzá Marci.

Jönnek az igazán nagy feladatok

A nyíregyházi versenyen Marcit megszorítani sem igazán tudták, így jogosan merülhet fel a kérdés, hogy a világ legjobbjai ellen fel lehet-e készülni magyar játékosok ellen.

Fel lehet! Más-más játékstílusú játékos ellen játszottam, így volt lehetőségem a különböző éles helyzeteket kezelésére és a meccs játékom javítására - szögezte le a MOL Csapat klasszisa.

Marci már nagyon játszana, hamarosan Amerikába utazik, és nem a vírustól fél igazán, hanem annak hatásától, hiszen számára annál rosszabb forgatókönyv nincs, mint ha elmaradnak a versenyek.

"Augusztus közepén utazom New Yorkba, ahol egy helyszínen rendezik a Cincinatti Opent és után a US Opent. Az ATP szigorú intézkedéseket írt elő és nagyon vigyáz a játékosok egészségi állapotára. A legkedvezőtlenebb, ha elmaradnak a versenyek, remélem erre nem kerül sor."

MOL Sportágak
MOL Csapat