Fucsovics világbajnokot verve masírozott a nyolcaddöntőbe

2020. augusztus 25. kedd 09:16

A Cincinnati helyett New Yorkban zajló mesterversenyen továbbra is kiváló formában játszik Fucsovics Marci, aki a 2017-es világbajnok Georgi Dimitrovot legyőzve lépett a 16 közé.

CINCINNATI ATP-1000 (NEW YORK), férfi egyes, 2. forduló:
Fucsovics Márton–Grigor Dimitrov (bolgár, 14.) 7:5, 4:6, 6:2

A MOL Csapat magyyar klasszisa hatalmas bravúrt mutatott be New Yorkban, ahol a 2017-es ATP-világbajnokot, Grigor Dimitrovot győzte le hatalmas küzdelemben. A rendkívül élvezetes, és igen fordulatos meccsen mindkét játékos épített fel komoly előnyt, hogy aztán ellenfele fordítson, de a nagy adok-kapokból végül a remekül koncentráló Fucsovics jött ki jobban.

Az első szettben Marci dupla brékkel vezetett 5-2-re, de Dimitrov innen is vissza tudott jönni. 5-5-nél úgy nézett ki, a bolgár lendületét nem lehet megtörni, de Marci brékelni tudott, és 6-5-nél kiszerválta az első játszmát. A második játszmát Dimitrov kezdte jobban, 3-0-s előnyre tett szert, ám ekkor Marci megrázta magát, és zsinórban négy gémet nyerve fordított. A bolgár aztán újra brékelt, és végül behúzta a játszmát.

A döntő szettben Marci hengerelt

A döntő szettben a felek az első játszmát kopírozták, Marci duplabrékkel 5-2-re ellépett, ám ezúttal nem hagyta visszajönni a játékba a bolgárt, az első adandó alkalommal kiszerválta a két és fél órán át tartó meccset.

 

A MOL Csapat klasszisa találkozhatna akár a világranglist 3. helyén álló Dominic Thiemmel, de az osztrák kiesett, így legyőzője, a szerb Filip Krajinovic vár Fucsovicsra, aki New York-i teljesítményével valahova a 60. hely környékére lép majd előre a világranglistán.

MOL Sportágak
MOL Csapat