Gyönyörű deja vu: újra AusOpen döntőben Babos Timiék!

2019. január 23. szerda 09:02

Kemény, fordulatos meccsen jutottak az Australian Open fináléjába Babos Timiék. Jöhet Timi pályafutásának hatodik GS-döntője, a harmadik Melbourne-ben!

AUSTRALIAN OPEN, női páros, elődöntő:
Babos Tímea, Kristina Mladenovic (magyar, francia, 2.)-Jennifer Brady, Alison Riske (amerikai) 6:4, 6:2

Timi honlapja arra hívta fel a figyelmet, hogy tavaly pont ugyanilyen arányban, ráadásul hasonlóan egy meglepetéspárost legyőzve jutott a fináléba a magyar-francia páros Melbourne-ben. És az izgalmak is hasonlóak voltak. A kicsit fáradt, de érthetően boldog magyar klasszis a meccs után egyből nyilatkozott nekünk: 

Az első játszmát egy break döntötte el, de közben több gémben is volt 0:40-es előnye a fogadóknak. Timiék kétszer is nagyon nehéz helyzetből mentették meg az adogatójátékukat, ezzel bizonyítva, hogy fejben is nagyon ott vannak a Margaret Court Arénában.

A második játszmában rögtön az elején kétszer is brékeltek Timiék, ebből egyet ugyan visszavettek az amerikaiak, de a következő gémben megint sikerült elvenni az adogatásukat, és innen már nem volt visszaút.

Babos Timiék címvédőként bejutottak a döntőbe, ami női párosban Timi ötödik Grand Slam-fináléja lesz pályafutása során, ehhez még hozzátett egy vegyest tavaly ugyanitt.

„Nagyon-nagyon örülök, szerintem magas színvonalú mérkőzést játszottunk! Ők is hasonló stílusban teniszeztek, mint mi. Ma mi voltunk a jobbak!"Örülök ennek, hiszen az egész mérkőzés alatt nagy volt rajtunk a nyomás, többször is nehéz helyzetbe kerültünk. De mindig szépen vissza tudtunk jönni. Nagyon várjuk a pénteket, az újabb Grand Slam-döntőt! Természetesen készülök már a fináléra és már az azt követő versenyekre is” – nyilatkozta Timi.

MOL Sportágak
MOL Csapat