Három meccslabda is kevés volt Babos Timiéknek a US Open döntőjében

2018. szeptember 09. vasárnap 21:59

Elképesztő izgalmak után, döntő szett rövidítésben kikapott a US Open döntőjében a Babos Tímea-Kristina Mladenovic páros. Timiéknek három meccslabdájuk is volt.

US Open, női páros, döntő:
Barty, Vandeweghe (ausztrál, amerikai, 13.)–Babos, Mladenovic (magyar, francia, 2.) 3:6, 7:6 (7–2), 7:6 (8–6)

Babos Timiék remekül kezdték a döntőt, és tulajdonképpen váratlanul simán húzták be az első játszmát. Ekkor Timi is nagyon jól játszott, sorra jöttek tőle a nyerő ütések, és Mladenovic is hozzátette a magáét. Úgy tűnt, az ausztrál-amerikai kettős nem találja Timiék játékának ellenszerét.

A második szettet azonban Bartyék kezdték sokkal jobban, 3-0-ra elhúztak, de Timiék nem adták fel, és kiegyenlítettek. Ekkor azonban már szó sem volt parádézásról, a magyar világelső is bizonytalanabban játszott, ennek ellenére a 10. gémben két meccslabdához jutottak 5-4-nél. Sajnos Timi kétszer is hibázott, így újra egyenlő lett az állás. A második játszmáról tie-break döntött, itt esélye sem volt a magyar-francia párosnak.

Elképesztő izgalmak az utolsó pillanatig

A döntő szett ijesztően indult, Timi elveszítette az adogatását, és már 3-0-ra vezetett a Barty-Wandeweghe páros, ám volt még egy fordulat a meccsben: az amerikai játékos sorra követte el a hibákat, Mladenovic viszont remekelt, így 3-3-nál újra egálban voltak a felek. Innentől mindenki hozta az adogatását (bár Timi szervagémjét egyszer Mladenovicnak kellett megmentenie a hálónál, meccslabdájuk is volt Bartyéknek), jöhetett a döntő rövidítés.

Bartyék 2-0-ra elhúztak, de Timiék 5-3-ra fordítottak, és úgy tűnt, kézben van a meccs. A remekül játszó Barty elképesztő pontjával egyenlített az ausztrál-amerikai páros, de Babos-Mladenovic párosnak volt először meccslabdája, de a francia játékos elrontott egy röptét. Aztán Bartyék labdamenetei következtek, és ők az első meccslabdájukat kihasználták: Mladenovic kettős hibájával lett az övék a US Open-trófea.

MOL Sportágak
MOL Csapat