Hiába az óriási bravúr, a negyeddöntőben kiestek Babos Timiék

2018. augusztus 18. szombat 09:52

A nyolcaddöntőben káprázatos fordítást bemutató Babos-Mladenovic páros néhány órával később a negyeddöntőben kiesett a Cincinnatban zajló WTA-tornáról.

WESTERN & SOUTHERN OPEN, páros, 2. forduló
Babos Tímea, Kristina Mladenovic (magyar, francia, 2.)-Aojama Suko, Lidzija Morazava (japán, fehérorosz) 7:5, 7:6 (7-2)
negyeddöntő:
Lucie Hradecká, Jekatyerina Makarova (cseh, orosz, 7.)-Babos Tímea, Kristina Mladenovic (magyar, francia, 2.) 4:6, 7:5, 10-6

A nyolcaddöntőben az Aojoama-Morazava páros csütörtök két brékkel 5:2-re elhúzott, majd saját adogatásánál 30-0-ra vezetett, amikor az eső végképp lezárta az aznapi műsort. A pénteki folytatás pedig ritkán tapasztalható fordítást hozott Babos Timiék részéről - olvasható Timi honlapjának beszámolójában.

Aojama és Morazava megnyerte az első labdamenetet, így 5:2, 40-0-ra vezetett. Sokan legyintettek volna, de Timi és Kristina Mladenovic nem adték fel, először egyenlítettek, majd el is nyerték ellenfelük adogatását. Utána a 2. helyen kiemelt magyar-francia kettős simán saját adogatását, de 5:4 után Aojama és Marozava újra elhúzott adogatóként 40-0-ra. Timi és Kiki ekkor újabb három szettlabdát hárított, majd 40-40 után a gémet is megnyerte. Két fogadójátékban összesen nyolc szettlabdát védekezett ki az idei Australian Openen győztes kettős.

A 2. helyen kiemelt páros izgalmas, fordulatos második szettet játszott, ami megnyert, így jöhetett a tie break, amit meglepően simán húztak be Timiék: 6-0-ra is vezettek, végül 7-2-re nyertek).

A negyeddöntő volt a végállomás

Hradecká és Makarova ellen hasonlóan nagy csata dúlt a pályán alig néhány órával azután, hogy a nyolcaddöntőt megnyerték Timiék. Az első szettet - több brék után - megnyerték, a másodikban azonban fordítottak a cseh-orosz páros, amely aztán a super tie breakben is jobban koncentrált: 4-3-ra még Timiék vezettek, de onnan 9-5-re fordított az ellenfél, és le is zárta a meccset.

MOL Sportágak
MOL Csapat