Horvát szakember irányítja Babos Timi edzésmunkáját

2018. szeptember 20. csütörtök 12:57

Babos Timi kiválasztotta új edzőjét: Thomas Drouet helyét Nick Horvat veszi át.

A páros világelső közvetlenül a US Open döntője után Facebookon hozta nyilvánosságra a döntését, miszerint elválnak útjaik a monacói edzővel, Thomas Drouettel. Timi akkor exkluzív interjút adott a MOL-csapatnak, amiben elmondta, elfáradt a kapcsolatuk, és kicsit megtorpant a közös munka, ezért döntöttek a váltás mellett.

Babos: Kicsit megtorpantunk, új impulzusokra van szükségünk

Meglepő, az együtt elért sikereket nézve egyenesen megdöbbentő döntést hozott Babos Timi Thomas Drouet edzővel kapcsolatban. A magyar teniszklasszis Facebookra kitett posztjában hozta nyilvánosságra, hogy elválnak az útjaik a monacói edzővel. "Bizony, sokan meglepődtek a döntésünkön" - mondta a MOL-csapatnak Timi, akit telefonon értünk utol.

Babos hozzátette, szakmailag és emberileg is fontos, hogy tudjon együtt dolgozni az új edzőjével, ezért gondos válogatás után fogja kiválasztani az edzésmunkáját irányító szakembert. Így esett a választása Nick Horvatra.

Timi kulcsszavai: szemlélet és edzésmódszer

"Izgatottan várom Nick-kel a közös munkát. Mivel sok verseny nem maradt hátra az évben és logisztikailag is nehézkes lett volna kivitelezni, ezért Nick csak Linzben és Luxemburgban fog csatlakozni a csapathoz, Kínában jelenleg egyedül vagyok" - mondta a MOL-csapatnak Timi.

Nicket már ismerem korábbról, hiszen több WTA játékos edzője volt, és nagyon szimpatikus embernek találom. Tetszenek az edzésmódszerei, illetve a szemlélete, remélem, sikeresek leszünk együtt. "Egyelőre határozatlan idejű a szerződése, de az biztos, hogy az év végi felkészülésemet ő fogja irányítani" - tette hozzá a páros világelső.

 
Fotó: nickhorvat.com
 
horvát szakember egészen tavalyig Donna Vekic munkáját segítette a WTA-touron, korábban dolgozott a világranglista 7. helyéig jutó Mario Ancic mellett, és volt a horvát Hopman Kupa-csapat kapitánya, és vezette a horvát U12-es és U14-es válogatott szakmai munkáját is. Horvat több mint egy évtizede dolgozik az ATP és a WTA mezőnyében. 

Megújult Timi stábja 

Nem az edző az egyetlen új szereplője Babos Timi stábjának, Kellner Ádám ütőpartnerként, Kapuvári Csaba erőnléti edzőként segíti majd a világelső klasszis munkáját. 

honlapján megjelent közleményből az is kiderült, hogy belépett a kommunikációs csapatba Timi nővére, Babos Zsuzsanna is, aki kommunikációs- és médiamenedzserként segíti a Timi Team munkáját. A csapat vezetője továbbra is Babos Csaba, a klasszis honlapját és közösségi média-csatornáit Bálint András viszi tovább, Timi menedzseléséről pedig továbbra is a Strongaa Management gondoskodik. 

MOL Sportágak
MOL Csapat