Indulhat a budapesti WTA-tornán a friss AusOpen-győztes

2019. január 31. csütörtök 10:16

Az Australian Open junior páros versenyét megnyerő Nagy Adrienn idén még a juniorok között versenyez, de már a felnőttek között is kipróbálja magát.

Az Australian Openen harmadik helyen kiemelt magyar, japán kettős két sima szettben, 6:4, 6:4-re nyert a nyolcadikként rangsorolt amerikai Chloe Beck, Emma Navarro páros ellen a melbourne-i fináléban, így Kapros Anikó után újabb magyar junior GS-győztest üdvözölhettünk Nagy Adrienn személyében. 

Az MTK színeiben versenyző, a MOL Alapítvány által támogatott 17 éves teniszező a szerdai sajtótájékoztatón elmondta, hogy partnerével, a japán Kavagucsi Nacumival novemberben álltak össze, miután az eredetileg választott párja az utolsó pillanatban lesérült. A Nemzeti Sportnak nyilatkozva Nagy Adrienn elmondta, mivel az első tornán, Mexikóban sikerült döntőbe jutniuk, azonnal elhatározták, hogy az ausztráliai előversenyen, majd az openen is együtt fognak játszani.

„Az előversenyen kicsit elizgultuk a döntőt, és elvesztettük, de ez azért nagy önbizalmat adott ahhoz, hogy az openen jól szerepeljünk. Az volt a célunk, hogy minél felszabadultabban játsszunk” - mondta az egyesben a harmadik fordulóig jutó Nagy.

 
Fotó: NSO/Dömötör Csaba
 
Nagy Adrienn teniszcsaládból származik, edzői a szülei, Nagy Tamás és a korábbi háromszoros magyar egyéni bajnok Csurgó Virág. A fiatal versenyző az idei Grand Slameket még a junioroknál fogják lejátszani, ezeken kívül még egy-két junior versenyt vállalnak, hogy Adrienn-nek jó ranglistahelyezése legyen, de egyúttal elkezdik a profi felnőtt pályafutását is.

A MOL Alapítvány fiatal versenyzője eredményeinek hála indulhat a budapesti WTA tornán, de az idei céljaihoz már azt is hozzátette, hogy szeretne a felnőtt világranglista első 500 helyezettje közé kerülni.

MOL Sportágak
MOL Csapat