Két nagyon jó hírt is hozunk Angliából Babos Timiről

2018. június 27. szerda 13:05

Babos Tímea átmeneti párjával, Johanna Kontával negyeddöntőbe jutott az Eastbourne-ben zajló füves tornán, Wimbledonban pedig Mladenoviccsal lesz első kiemelt.

Eastbourne, páros, nyolcaddöntő (a WTA honlapja szerint):
Babos Tímea, Johanna Konta (magyar, brit)-Ljudmila Kicsenok, Alla Kudrjavceva (ukrán, orosz) 6:1, 5:7, 10-6

Babos és a magyar származású, de brit színekben teniszező Johanna Konta alkotta kettős a hétfőről keddre halasztott összecsapás döntő rövidítését követően bizonyult jobbnak a Ljudmila Kicsenok, Alla Kudrjavceva ukrán, orosz duónál. Babos - aki a tornán egyesben a nyitókörben búcsúzott hétfőn - és társa a negyeddöntőben a negyedik helyen kiemelt Gabriela Dabrowski, Ji-Fan Hszü kanadai, kínai párossal találkozik.

Első kiemelt Wimbledonban

A női párosok mezőnyében Timi állandó párjával, Kristina Mladenoviccsal első kiemeltként vág neki a hétfőn kezdődő wimbledoni tornának. A Grand Slam-torna szervezői szerdán tették közzé a kiemelési rangsort, mely szerint az Australian Openen címvédő kettős áll a lista élén - írja Timi honlapja. Babosék a májusi Roland Garroson ugyancsak első kiemeltként a negyeddöntőben búcsúztak (Timi szerint főleg azért, mert rosszul játszottak).

A magyar-francia páros 2014-ben döntős volt Wimbledonban, míg 2015-ben az elődöntőig jutott. Babos a negyedik, míg Mladenovic a nyolcadik helyen áll a legfrissebb páros világranglistán. A 25 éves magyar játékos hétfőtől karriercsúccsal a harmadik helyre lép előre, mivel megelőzi a tajvani Latisa Csant.

MOL Sportágak
MOL Csapat