Meccslabdáról fordított Stuttgartban Fucsovics Marci

2019. június 13. csütörtök 12:37

Óriási csatában győzte le a grúz Baszilasvilit, akivel idén már negyedszer akadt össze. Marci meccslabdáról fordított a negyedik kiemelt ellenféllel szemben.

ATP250, Stuttgart, nyolcaddöntő:
Fucsovics (magyar)– Baszilasvili (grúz, 4.) 6:7 (4–7), 6:2, 7:5

Az esőzés miatt a tervezetnél jóval később, csak délután fél háromkor vette kezdetét a két játékos idei negyedik összecsapása – Rotterdamban és Monte-Carlóban Fucsovics, Rómában Baszilasvili örülhetett - írja az NSO tudósítása.

Stuttgartban Marci kezdett jobban, a negyedik fogadóesélyét értékesítve 2:0-ra vezetett, de rögvest visszavette elveszített játékát a grúz, majd öt bréklabdát hárítva egyenlített is. Ezt követően már csak Baszilasvilinek volt esélye ellenfele adogatásánál, ám ekkor Fucsovics is fordítani tudott, így végül jöhetett a rövidítés, amelyben a grúz örülhetett (4–7).

Meccslabdákat hárított Marci

A második szett első játékát is behúzta a világranglista 14. helyezettje (0:1), ezt követően viszont egyhuzamban öt gémet nyert meg a MOL csapat nyíregyházi klasszisa, és bár fogadóként két szettlabdát még veszni hagyott, adogatóként már lezárta a játszmát.

A döntő szettben a grúz vette először kézbe az irányítást, 2:1 után elvette Fucsovics adogatását, de Marci azonnal brékelt, majd hozva a saját szervajátékát, 3:3-ra egyenlített. Innen felváltva haladtak 5:4-ig, amikor Baszilasvili fogadóként 0:30-ról sorozatban három pontot csinálva meccslabdához jutott. Ezt Fucsovics hárította (majd még kettőt kivédett), és akkora lendületet kapott, hogy a következő játékban ő brékelt.

6:5 után aztán könnyedén hozta a saját adogatását, és 2 óra 18 perc alatt 6:7, 6:2, 7:5-re nyert. Negyeddöntős ellenfele a 6. helyen kiemelt kanadai Milos Raonic lesz, aki a francia Jo-Wilfried Tsongát győzte le.

Fucsovics ezt követően még az olasz Matteo Berrettini oldalán párosban is pályára lépett, de döntő rövidítésben, 65 perc alatt kikapott a Luke Bambridge, Jonny O'Mara brit kettőstől

MOL Sportágak
MOL Csapat