Megvan Babos Timi első salakos győzelme egyesben is

2018. május 15. kedd 20:42

Babos Timi egyik kedvenc tornáján, a római WTA-tornán szerezte meg a salakszezon első egyes győzelmét, méghozzá a hazai Sara Errani ellen.

Internazionale BNL D’Italia egyes, 1. forduló:
Babos Tímea-Sara Errani (olasz) 6:3, 7:6 (8-6)

Hosszú mérkőzést játszott Timi és a 2012-ben a Roland Garroson egyesben döntős Sara Errani, ráadásul az időjárás kétszer is közbeszólt. Az 54 perces első szett elején három bréket látott a közönség, a hazai játékos 2:1-re vezetett, amikor jött az első esőszünet a negyedik gémben. A kényszerszünet után csak három labdamenet ment végig, amikor jött az újabb eső, és vele az újabb várakozás - olvasható Timi honlapján.

A folytatásban a magyar játékos egyenlített, majd 4:3 után elnyerte ellenfele adogatását, és a következő gémben 30-ra szerválta ki a nyitó felvonást. A második szett még nagyobb küzdelmet és még több fordulatot hozott. Errani 1:0 után nagy csatában nyerte el Timi adogatását, majd három bréklabdát hárított, és elhúzott 3:0-ra.

Timi nem adta fel!

A magyar világbajnok feljött 3:2-re, de utána Errani kihasználta harmadik bréklabdáját. A következő gémben a hazai szurkolók kedvence három bréklabdát hárított, majd meg is nyerte a játékot, és 5:2-re vezetett. Timi azonban nem engedte el a második szettet, a kilencedik gémben 30-ra brékelt, majd hozta következő két szerváját. Jöhetett a tie-break.

A rövidítésben Errani 1-1 után fogadópontot nyert, de hamarosan már 3-3 volt az állás. Aztán Timi 5-5 után elveszítette adogatását, de erre két brékkel válaszolt. Majd 7-6-ot követően a magyar játékos le is zárta a meccset adogatóként.

„Nagyon-nagyon örülök a mai győzelemnek! Errani salakon rendkívül jó játékos és az elmúlt időszakban jó eredményei voltak. Ráadásul hazai pályán játszhatott. Ettől függetlenül a Pietrangeli-pálya elképesztő hangulatú, nagyon-nagyon jó volt ott teniszezni, nagyon sportszerű közönség volt és teltház. Imádtam!"

Éles helyzetben nyerő ütések

"Nehezen indult a mérkőzés, aztán picit megnyugodtam. Az eső segített ilyen téren, alapvetően szeretem az esőt, utána mindig lazábban teniszezek. Nyilván Erraninak változtatnia kellett az első szett után, kicsit másképpen kezdett el játszani, én pedig picit idegesebb lettem. Feltámadt a szél is, nem volt könnyű játszani. Utána ismét agresszívabb és jobb lettem, így sikerült megfordítani a második játszmát. Boldog vagyok, hogy nyertem két szettben! Aminek pedig külön is nagyon-nagyon örülök, hogy a rövidítést nyerő ütésekkel és agresszív játékkal nyertem meg. Ez külön plusz pont nekem :)” – nyilatkozta Timi saját honlapján.

Timi következő ellenfele a 7. helyen kiemelt Caroline Garcia lesz.

MOL Sportágak
MOL Csapat