Megvan! Babos Timi grand slam-győztes Melbourne-ben!

2018. január 26. péntek 09:10

Babos Tímea és Kristina Mladenovic két szettben legyőzte orosz ellenfelét, és megszerezte az Australian Open páros bajnoki címét.

Australian Open, női páros, döntő:
Babos Tímea, Kristina Mladenovic (magyar, ausztrál, 5.)-Jekatyerina Makarova, Jelena Vesznyina (orosz, 2.) 6:4, 6:3

A két páros 2015-ben a wimbledoni elődöntőben találkoztak, akkor az oroszok jutottak tovább három szoros szettben. Ezúttal is szorosan indult a mérkőzés, az első bréket az orosz páros csinálta, de Timiék azonnal visszavették az elvesztett adogatást, amivel alaposan megzavarták ellenfelüket.

A szett közepén összeállt a magyar-francia páros játéka, ráadásul Babos Timi néhányszor jogosan (és sikerrel) kért challenge-et a vonalbírók döntései miatt. Zsinórban négy megnyert gémmel Babosék behúzták az első szettet, és ez talán egy kicsit túlságosan megnyugtatta őket.

 
A második szett elején újra brékelt az orosz páros, amit ugyan gyorsan visszaszereztek Timiék, sőt ők is elvették az ellenfél adogatójátékát, de 3-1 után nem megnyugodtak, hanem még idegesebbek lettek. Ebben az időszakban alig tudták hozni a szervagémeiket a felek, fej-fej mellett haladtak, míg végül Babos egy remek szervagémmel újra vezetéshez juttatta magukat.

A következő gémben újra brékeltek Timiék, így a játszámáért és a trófeáért adogathattak. Nem volt egyszerű, közel került a brékhez az orosz kettős, de végül a legfontosabb labdamenetet Timiék nyerték, és ezzel megszületett az első magyar győzelem az Australian Open történetében.

 
„Először is gratulálok az ellenfélnek, mert fantasztikusan játszottak. Aztán Kikinek kell megköszönnöm ezt a két hetet, mert bár két év után játszunk ismét együtt, de így is elképesztő élmény volt. Voltak nehéz pillanataink, de nagyszerű érzés, hogy a sikert megoszthatjuk azokkal, akik nagyon messziről jöttek, hogy szurkoljanak nekünk” - mondta a pályán adott győztes interjújában Babos.
 
A történelmi siker szerencsére jól rímel a korábban készített MOL Challenge filmmel, amiben Timi visszaütött teniszlabdákból mosolygó emojit rajzolt. A MOL Csapat nevében kívánjuk, hogy ez a mosolygós figura a soproni klasszis egész pályafutásának szimbóluma legyen!
 
MOL Sportágak
MOL Csapat