Nehéz kezdés után jutottak tovább Babosék Pekingben

2018. október 02. kedd 13:14

Babos Timi és Kristina Mladenovic döcögős kezdés után végül két szettben nyert a pekingi WTA-torna párosversenyének második fordulójában.

Peking Open, páros, 2. forduló:
Babos Tímea, Kristina Mladenovic (magyar, francia, 1.)-Alizé Cornet, Petra Martič (francia, horvát) 7:6 (7-3), 6:2

Az 50 perces első játszma nyitó harmada egészen rosszul alakult a magyar-francia kettős számára. Cornet és Martič úgy vezetett 4:1-re, hogy 0-ra, majd 15-re nyerte el ellenfele adogatását. Közben pedig összesen három bréklabdát hárított a francia-horvát páros. Szerencsére ezután jött a fordulat! Timi és Kiki Mladenovic alaposan feljavult, kétszer is 30-ra nyerte el Cornet és Martič szerváját (5:5).

Ekkor a magyar-francia kettős újra elveszítette, így az ellenfél szervált a szettért. Az 1. helyen kiemelt páros fogadóként elhúzott 40-15-re, majd 40-40, azaz szettlabda után harcolta ki a rövidítést.

A tie-breakben Timi és Kristina Mladenovic megnyerte valamennyi adogatását, kétszer pedig elnyerte az ellenfél szerváját! A második szett már simán alakult. Az első helyen kiemelt kettős 1:1, majd 4:2 után is 40-re brékelt, közben pedig nem veszített labdamenetet adogatóként. Aztán az utolsó gémben 40-0 után Cornet és Martič fogadópontot ért el, de a következő meccslabda már lezárta a találkozót.

MOL Sportágak
MOL Csapat