Nehezebbet vártunk: Babosék simán jutottak a 16 közé

2019. július 06. szombat 20:38

A vártnál lényegesen könnyebben jutott túl a Brady/Riske kettősön az első helyen kiemelt Babos-Mladenovic páros Wimbledonban.

Wimbledon, női páros, 2. forduló:
Babos Tímea, Kristina Mladenovic (magyar, francia, 1.)-Jennifer Brady, Allison Riske (amerikai) 6:2, 6:2

Megismétlődött az idei Australian Open elődöntője, a továbbjutó kettős pedig ugyanaz lett. Melbourne-ben Timi és Kristina Mladenovic 6:4, 6:2-re nyert, most még egyértelműbb volt a mérkőzés. Egy női szurkoló súlyos rosszulléte miatt alaposan elhúzódott a 12-es pálya műsora, de ez nem igazán zavarta meg a magyar-francia kettőst, aminek lehetett köze ahhoz is, hogy a túloldalon Alison Riske egy hosszú, fordulatos meccsen kiküzdött egyéni győzelem után lépett pályára - olvasható Timi honlapján.

Timi egyébként is nehéz mérkőzésre számított, ahogy azt Facebook-oldalán jelezte is: 

A 33 perces első játszmában a sokkal pontosabban játszó magyar-francia kettős a nyitó gémben ugyan nem tudta kihasználni két bréklabdáját, de 1:1 után már elnyerte 15-re ellenfele szerváját. Az 1. helyen kiemelt páros 4:1 után fogadóelőnyről hozta adogatását, a nyolcadik játékot pedig 0-ra nyerte.

A második szettben Brady és Riske 30-40-ről mentette meg adogatását a harmadik játékban, de a folytatásban már sikerélmény nélkül maradt az amerikai kettős. Timi és Kiki Mladenovic 2:2 után brékelt 40-re, majd 4:2-t követően 30-ra nyerte el Brady és Riske adogatását. A végén Mladenovic 15-re hozta szerváját, amely a mérkőzés végét jelentette.

Timiék a nyolcaddöntőben a francia Alize Cornet és a horvát Petra Martic duójával találkoznak.

MOL Sportágak
MOL Csapat