Nem jutottak elődöntőbe a US Openen Babos Timiék

2019. szeptember 04. szerda 10:35

Babos Tímea és Kristina Mladenovic párosa nem jutott elődöntőbe az US Openen, miután három szettben kikaptak a nyolcadik kiemelt párostól.

US Open, női páros, negyeddöntő:
Viktorija Azarenka, Ashleigh Barty (fehérorosz, ausztrál, 8.)-Babos Tímea, Kristina Mladenovic (magyar, francia, 1.) 2:6, 7:5, 6:1

Az első helyen kiemelt magyar, francia kettős a keddi negyeddöntőben a Viktorija Azarenka, Ashleigh Barty fehérorosz, ausztrál duótól kapott ki. A torna eredményközlője szerint az első szettet még úgy is meglepően simán nyerték meg Babosék, hogy elveszítették az egyik szervagémjüket, ezt ugyanis ellensúlyozta, hogy háromszor vették el a rivális adogatójátékát.

A második játszma kiegyensúlyozott ütközetet hozott, amelyben egy-egy brékkel jutottak el a felek a végjátékig. Ott Azarenkáék 6:5-ös vezetésnél három brék- és játszmalabdához jutottak, amelyből a másodikat kihasználták, így egyenlítettek. A döntő szettben Babosék 4:0-as hátrányba kerültek, és egy brékkel szépítettek ugyan, de már nem volt számukra visszaút.

Az 1 óra 48 perces találkozón Babosék négy ászt ütöttek és öt kettős hibát vétettek, ellenfelük kiszámíthatóbban, de biztosabban szervált: a rivális egy ász mellett nem ütött kettős hibát. A statisztikában a döntő különbséget a ki nem kényszerített hibák jelentették: amíg Baboséknak 34 ilyen volt, addig az ellenfélnek 22.

MOL Sportágak
MOL Csapat