Nem sikerült a címvédés Babos Timiéknek Melbourne-ben

2019. január 25. péntek 08:31

Nem sikerült a bravúr, Babos Timi és Kristina Mladenovic két szettben elveszítette az Australian Open döntőjét. A bréklabdákon kihasználásán múlt.

Australian Open, női páros döntő:
Stosur, Zhang Shuai (ausztrál, kínai)–Babos, Mladenovic (magyar, francia, 2.) 6:3, 6:4

Remekül indult a meccs, Timiék már az első fogadójátékban alaposan megszorongatták ellenfelüket, végül 12 perc alatt tudták hozni a gémet Stosurék. A magyar-francia páros a harmadik gémben már nem kegyelmezett, és mivel kiválóan adogatott, 3-1-es előnyre tett szert. Ekkor azonban nem várt fordulat következett.

Timiék elvesztették a fonalat, Stosurék zsinórban öt gémet nyertek, és már ekkor látszott, hogy a bréklabdáknál sokkal jobban oda kell figyelni, mert hiába van meg az esély, ha nem sikerül élni vele. Különösen igaz volt ez az ausztrál lány adogatásainál, amikor szinte mindig eljutott a brékesélyig a címvédő kettős.

Egy brék döntött a másodikban

A második játszma 3:3-ig jól ment, de akkor Mladenovicot brékelte az ellenfél, és aztán már Timi hiába hozta saját adogatását, az ellenfél sem hibázott, így 5:4 után kiszerválhatta a meccset, és egyúttal az Australian Open női párosversenyét is.

Timi a meccs után úgy nyilatkozott, sajnos ez nem az ő napja volt, pedig nem játszott rosszul, de a döntő pillanatokban hiányzott a koncentráció. A vereség legfontosabb oka, hogy hiába jutottak el Mladenoviccsal 11 bréklabdáig, ebből mindössze egyet sikerült beütni, így pedig nem lehet nyerni egy GS-döntőben.

A magyar-francia párosnak így sincs miért szégyenkeznie, címvédőként újra döntőt játszhattak az Australian Openen, és mind a játékuk, mind a női páros tenisz eseményei azt mutatják, remek évük lehet 2019-ben.

MOL Sportágak
MOL Csapat