Óriási csatában esett ki Babos Timi Montrealban

2018. augusztus 07. kedd 13:36

Babos Timi öldöklő csatában, óriási meccsen kapott ki a Top10-es Julia Görgestől Montrealban.

Rogers Cup, egyes, 1. forduló
Julia Görges (német, 10.)-Babos Tímea 3:6, 7:6 (7-3), 6:4

Timi nagyon közel járt ahhoz, hogy újra top10-es játékost győzzön le. Két szetten keresztül még bréklabdához sem jutott Görges, aki végül hatalmas csatában jutott a második fordulóba. A világranglistán 10. német játékos kétszer nyerte el ellenfele szerváját a rövidítésben, miközben hibátlanul adogatott.

A döntő szettben Görges 1:1 után 15-re nyerte el ellenfele szerváját, majd az ötödik gémben újabb bréklabdához jutott. Timi megőrizte a saját játékát, de sajnos hiába jutott két bréklabdáig a következő gémben, mégis 2:4 lett az állás. Ezután már egyik játékos sem jutott igazi esélyhez fogadóként, így Görges került a következő fordulóba.

„Azt gondolom, hogy régen játszottam ilyen jó meccset és ennyire jól! Nyilván ez boldoggá tesz, de azt is egyértelmű, sajnálom, hogy nem sikerült a győzelem. Hiszen top10-es játékosról beszélünk, az egyik legnehezebb ellenfelet kaptam a táblán. Az első nyolc kiemelt ugyanis nem lép pályára az első körben, Görges pedig a 10. kiemelt. Nagyon nehéz mérkőzés volt: ott voltak a lehetőségek, de úgy érzem, ezeket most nem én rontottam el, hanem az ellenfelem játszott nagyszerűen. Rettentően jól szervált, a statisztikák alapján ő a világ legjobb adogatója. Rengeteg ászt üt és nagyon sok pontot szerez az első szervák után. A fontos helyzetekben is mindig jól játszott! De örülök, mert nagyot küzdöttem, én is jól játszottam, jó volt a Centeren teniszezni.Sajnálom, hogy nem sikerült. De ilyen a sorsolás, ilyen a tenisz” - mondta Timi saját honlapjának.

MOL Sportágak
MOL Csapat