Őrületes izgalmak után vb-döntősök Babos Timiék

2018. október 27. szombat 18:13

A címvédő Babos Tímea ismét döntőt játszhat párosban a szingapúri WTA-világbajnokságon, miután Kristina Mladenoviccsal döntő rövidítésben nyertek az elődöntőben.

WTA-finals, páros, elődöntő::
Babos Tímea, Kristina Mladenovic (magyar, francia 2.)-Ashleigh Barty, CoCo Vandeweghe (ausztrál, amerikai) 6:7 (5-7), 6:3, 10-8 - döntő rövidítés

Az első játszmában egy-egy gyors brék után fej fej mellett haladtak a felek 6:6-ig, így jöhetett a rövidítés. Ebben jobbára a rivális vezetett, és 6-5-nél sikerült értékesítenie a második szettlabdáját, így 47 perc alatt előnybe került. A folytatásban aztán már Babosék irányítottak, kétszer is elvették az ausztrál, amerikai kettős szervajátékát, a sajátjukat pedig csak egyszer veszítették el, így további 38 perc elteltével egyenlítettek.

A döntő játszma, amely az egyik fél tizedik pontjáig tartó szuper tiebreak volt, izgalmasan alakult, ugyanis Babosék 6-1-es vezetése után jött a fordítás, Barty és Vandeweghe 7-6-ra átvette a vezetést. Innen 8-8-ig együtt haladtak, és először a második helyen kiemelt Babos és Mladenovic jutott meccslabdához, amelyet egyből ki is használt, így bejutott a fináléba.

Az idei US Open döntőjében Barty és Vandeweghe nyerte a két kettős párharcát, így Baboséknak most sikerült visszavágniuk. A másik ágról az első helyen kiemelt Barbora Krejcikova, Katerina Siniakova cseh duó jutott a vasárnapi végjátékba, ami magyar idő szerint 9 órakor kezdődik.

korábban:
Barbora Krejcikova, Katerina Siniakova (cseh, 1.)-Andrea Hlavackova, Barbora Strycova (cseh, 3.) 6:3, 6:2

MOL Sportágak
MOL Csapat