Roland Garros: Fucsovics nem bírt a görög klasszissal

2024. május 27. hétfő 17:34

Fucsovics Márton három szettben kikapott a 2021-ben döntős Sztefanosz Cicipasztól hétfőn a francia nyílt teniszbajnokság első fordulójában.

Roland Garros, 1. forduló (a 64 közé jutásért), férfiak:
Sztefanosz Cicipasz (görög, 9.)-Fucsovics Márton 7:6 (9-7), 6:4, 6:1

A világranglistán 54. játékos kapta a magyarok közül a legnehezebb sorsolást, mivel a kilencedik helyen álló görög kiválósággal került szembe. Az athéni ellenfélnek a három évvel ezelőtti Garros-fináléja mellett tavalyról, Melbourne-ből is van egy Grand Slam-döntője, 2019-ben ATP-világbajnok volt, és 11 trófeájából egyet idén áprilisban szerzett Monte-Carlóban.

Kimaradt a nagy sansz

A két játékos harmadik meccsére a 10 ezer férőhelyes Suzanne Lenglen Stadionban került sor, méghozzá becsukott tető alatt, miközben a legtöbb pályán az esős időjárás miatt állt a játék. Az elején mindketten bréklabdákat hárítottak, aztán könnyebb adogatógémek következtek, melyekben Cicipasz remekül irányított tenyeressel, Fucsovics pedig kiválóan szervált. Így jutottak el a rövidítésig, melyben a 32 éves magyar 3-0-ra vezetett, 7-6-nál saját adogatásnál szettlabdája volt, de a hálóba ütött egy könnyű tenyerest. A 25 éves görög viszont nem ingott meg, harmadik játszmalabdáját már kihasználta, és egy óra elteltével szettelőnyben volt.

 
Két szettre volt jó a világsztár ellen Marci (Fotó: Fucsovics Márton/Facebook)

A folytatásban a nyíregyházi teniszezőn meglátszott az elszalasztott nagy lehetőség, rögtön elvesztette a szerváját, de 2:3-nál bátor játékkal utolérte ellenfelét. Csakhogy a továbbiakban ismét Cicipasz kezdeményezett többet, Fucsovicsnak rengeteg energiája ment el a védekezésre, ritkán tudta átvenni az irányítást, ismét elbukta az adogatását, majd a rivális 1 óra 49 percnél kiszerválta a játszmát.

A harmadik felvonás már nem tartogatott különösebb izgalmakat, Fucsovics - aki az áprilisban megnyert bukaresti torna óta csuklósérüléssel bajlódik és fájdalomcsillapítókkal teniszezik - már alárendelt szerepet játszott. A görög favorit két brékkel 5:1-re meglépett, és 2 óra 20 perc elteltével ünnepelhetett.

MOL Sportágak
MOL Csapat