Szép szülinapi sikerrel lepte meg magát Babos Timi

2019. május 10. péntek 13:21

A 26. születésnapját ünneplő Babos Timi szép győzelmet aratott, és ezzel bejutott az elődöntőbe a franciaországi ITF-versenyen.

Open de Cagnes-Sur-Mer Alpes-Maritime, egyes, negyeddöntő:
Babos Tímea-Varvara Lepchenko (amerikai) 6:4, 6:3

Timi korábban már háromszor nyert Lepchenko ellen és ezúttal salakon is jobbnak bizonyult - írja Timi honlapja. A 26. születésnapját ünneplő magyar játékos mindvégig keményen harcolt és küzdött a sikerért, akkor sem tört meg, amikor elveszítette brékelőnyeit. A 49 perces első játszmában Timi hatalmas csatában jutott 3:0-s előnyhöz. A második gémben úgy nyerte el Lepchenko adogatását, hogy az ötödik bréklabdát használta ki.

A tapasztalt amerikai játékos az ötödik gémben 30-ra brékelt, de utána csak egy labdamenetet nyert saját játékában. Sajnos a hetedik gémben Timi 40-0-ről veszítette el a szerváját. Szerencsére 4:4 után ismét a magyar játékos akarata érvényesült! Timi 30-ra hozta adogatását, majd brékelt 30-ra, így lezárta a nyitó felvonást.

A második szett legelején Lepchenko 0-ra nyerte el ellenfele szerváját, de utána 40-re veszítette el a sajátját. Timi 4:3-ig mindig hozta az adogatását, ezzel nyomást gyakorolt ellenfelére. A nyolcadik gémben a magyar játékos fogadóként húzott el 40-0-ra, végül a harmadik brékesélyt használta ki. Ezután Timi 15-re kiszerválta a negyeddöntőt!

MOL Sportágak
MOL Csapat