Timi a főnök, de Marci szerváiban is bízik a MOL Csapat vegyes párosa

2019. május 30. csütörtök 12:34

Ismét összeáll a MOL Csapat vegyes párosa, az Australian Open után a Roland Garroson is elindul vegyes párosban Babos Timi és Fucsovics Marci. Gyorsinterjú.

Az Australian Open óta először újra összeáll a MOL Csapat vegyes párosa: Babos Timi és Fucsovics Marci a Roland Garroson is együtt indulnak. A két magyar teniszező, akiknek a távlati céljaik között szerepel a tokiói olimpián való szereplés, Melbourne-ben ment egy kört vegyesben, többek között a párizsi esélyekről is kérdeztük őket a vegyes rajtja előtt.

Az nem meglepő, hogy a páros nem tudott még együtt gyakorolni Párizsban, hiszen erre nagyon kevés a lehetőség úgy, hogy mindketten három számban indulnak (egyéni, páros, vegyes páros), de mivel egyesben már egyikük sincs versenyben, sőt Marci párosban is kiesett, a pénteki meccs előtt talán mégis lesz egy kis idő ütni egyet együtt.

 
Timi: Sajnos meg nem sikerült Marcival közösen ütni, hiszen én kvaliztam, aztán mindketten más-más napon játszottunk, de biztos vagyok benne, hogy a vegyes meccsünk előtt fogunk egymással gyakorolni. A kommunikációval továbbra sincs baj, szuper kis meccsre (meccsekre) számítunk mindketten.

Marci: Jó formában érkeztem Párizsba, de a rajt előtti napon elkaptam valami vírust, ami nem segített. A vasárnapi egyéni után nagyon rosszul voltam, de mindent megtettem azért, hogy a párosra rendbe jöjjek. Egy Grand Slam előtt ritkán van lehetőség arra, hogy a vegyes párosra külön készüljünk, most sem volt rá idő.

Timi a főnök továbbra is

Timi elmondta, taktikailag elsősorban Marci remek adogatásaiban bíznak, és abban mindketten reménykednek, hogy a Melbourne-ben lejátszott két meccs tapasztalatait sikerül a gyakorlatba ültetniük Páriszban is. Marci már azt is tudja, ki lesz a főnök kettőjük párosában.

 
Timi: A párosjátékban alapvetően megvannak a bevált taktikai elemek, így az alaprepertoár természetesen megmarad, de a taktika nyilván az adott ellenféltől, illetve a napi formától is függ némileg."Marci továbbra is remekül szervál, így remélem, sokszor tudunk majd pontot előkészíteni ezzel. Természetesen minél többet játszunk együtt, annál jobban fogjuk egymást "érezni" a pályán, így jó lenne sokáig menetelni.

Marci: A Melbourne-ben játszott két meccs tapasztalata segíthet abban, hogy most még eredményesebbek legyünk. Most salakon játszunk, ami azért más, mint a kemény borítás. Timi a párosjátékos, így továbbra is ő a főnök, én próbálom leegyszerűsíteni a játékot.

Nem kérdés, hogy képesek vagyunk megnyerni a tornát

Babos Timi és Fucsovics Marci felszabadultan, remek hangulatban adott interjút a MOL-csapatnak a vegyes páros első fordulója után. A gyermekkori barátokból a MOL-csapatnak köszönhetően végre egy Grand Slamen is egy pár lett, és nagyon fontos volt, hogy sikerrel vegyék az első fordulót.

Laikus szemmel úgy tűnik, nem rossz a magyar vegyes páros sorsolása, hiszen egy szabadkártyás francia páros, Tristan Lamasine és Manon Arcangioli vár rájuk az első fordulóban.

Timi: A vegyes más műfaj, vannak bevált, illetve nagyon jó alkalmi párosok, de szerintem megvan a játékerőnk ahhoz, hogy egy kis szerencsével jól szerepeljünk. Ezen leszünk:)

Marci: Francia ellen soha nem könnyű a Roland Garroson, akkor sem, ha szabadkártyás. Nincs könnyű sorsolás, csak az első meccsre koncentrálunk. Remélem, hogy nem utazom haza győzelem nélkül, nagyon oda fogom tenni magam.

 
Az előzetes információk szerint a páros csütörtökön lépett volna pályára, de a program átalakult, így most a pénteki időpont a legvalószínűbb. Marci már csak vegyesben áll, Timinek azonban ma is lesz meccse: megkezdi a szereplését női párosban Kiki Mladenoviccsal, a második helyen emelték ki a magyar-francia párost. Az első ellenfél egy kínai páros lesz, amelynek mindkét tagja az első 100-on kívül áll a páros világranglistán, a papírforma tehát Timiék győzelmét ígéri.
MOL Sportágak
MOL Csapat