Timiék hatalmas csatában jutottak Roland Garros-elődöntőbe

2019. június 04. kedd 17:16

Óriási izgalmak után, döntő szett tie breakben jutottak az elődöntőbe Babos Timiék a Roland Garroson.

ROLAND GARROS, női páros, negyeddöntő
Babos Tímea, Kristina Mladenovic (magyar, francia, 2.)-Csang Su-aj, Samantha Stosur (kínai, ausztrál, 5.) 3:6, 6:1, 7:6 (7-3)

A magyar-francia kettős, amelyet fűthetett a visszavágás is az Australian Open-döntőért, nagyszerűen kezdte a 32 perces első játszmát: a nyitó gémben 15-re nyerte el ellenfele adogatását, majd 0-ra hozta saját gémjét. Sajnos 2:1 után Csang és Stosur úgy brékelt, hogy ellenfele 30-0-ra is vezetett. Ez később sorsdöntőnek bizonyult. A kínai-ausztrál kettős a hatodik játékban 15-re nyerte el ellenfele szerváját, majd 5:3 után 30-ra hozta adogatását.

A második játszmában Timiék alaposan elkapták a fonalat, kétszer is brékelték ellenfelüket, és nagyon simán, 6:1 arányban nyerték meg a játszmát. A döntő szett azonban megint nem indult jól, Timiék elveszítették az adogatásukat, és már 4-1-re vezetett a kínai-ausztrál páros, amikor a páros világbajnokok begyújtották a rakétákat.

Nem semmi, ami a hajrában történt!

Az elképesztően izgalmas játszmában Timiék előbb kiegyenlítettek, 4:4 után viszont mindenki hozta az adogatását, így jöhetett a tie break. A rövidítés elején mindkét kettős elveszítette adogatását, a folytatás viszont álomszerű volt. Timi és Kiki Mladenovic elhúzott 4-1-re, majd 6-2-re. Az első meccslabdát még hárította Csang és Stosur, majd a francia játékos adogatásánál Timi lecsapása mindent eldöntött.

„Óriási meccs volt! Örülök, hogy sikerült győznünk az Australian Open elveszített döntőjét követően! Nagyon nagyot kellett küzdenünk a sikerért, hiszen döntő szett 1:4-ről jöttünk vissza, előtte pedig szetthátrányban voltunk. Nagyon boldog vagyok, ahogyan ezt a rövidítést lejátszottuk Kikivel! Rengeteg magyar szurkoló drukkol nekünk, nyilván Kiki révén a francia közönség is mellettünk van. Minden meccsen óriási a hangulat! Külön köszönöm Mindenkinek a drukkolást! Azt hiszem, pénteken lesz az elődöntő. Nagyon várom! Női párosban ez lesz az első elődöntőm a Roland Garroson, vegyes párosban már játszottam a négy között. Drukkoljatok Nekem!” – nyilatkozta Timi.

A magyar játékos először jutott női párosban az elődöntőbe a Roland Garroson! Juniorként 2009-ben (társ: Heather Watson) finalista, 2010-ben (társ: Sloane Stephens) pedig bajnok volt. Timi 2014-ben elődöntős volt vegyes párosban az amerikai Eric Butorac oldalán - olvasható Timi honlapján.

MOL Sportágak
MOL Csapat