Timiék már a legjobb nyolc között női párosban

2019. június 02. vasárnap 18:30

Ugyan az első szettjüket elveszítették, de így is magabiztosan meneteltek a legjobb nyolc közé Babos Timiék a Roland Garroson.

ROLAND GARROS, női páros, 3. forduló:
Babos Tímea, Kristina Mladenovic (magyar, francia, 2.) – Anna-Lena Friedsam, Laura Siegemund (német) 4:6, 6:3, 6:3

Tovább tart Timi és Kiki Mladenovic tavaly januárban elkezdett sorozata! A magyar-francia kettős sorozatban hatodik alkalommal jutott el legalább a negyeddöntőig az aktuális Grand Slam-versenyen. A 2018-as melbourne-i tornát megnyerte Timi és francia társa, utána a Roland Garroson és Wimbledonban a legjobb nyolcig jutott, majd a US Openen és idén az Australian Openen finálét játszott.

A 2. helyen kiemelt magyar-francia kettős az első szettet elveszítette (ez volt az első elbukott játszmájuk Párizsban) egy rövid hullámvölgy miatt, de aztán összekapták magukat Timiék, és magabiztosan meneteltek a legjobb nyolc közé.

„Nyugodtan mondhatjuk: az első szettet elszúrtuk, nem éreztük úgy a fogadásokat, volt nem jól sikerült adogatógémünk is. Utána viszont megnyugodtunk, egyre jobban kezdtünk el játszani."A döntő szettben óriási, orkánerejű szél volt, ezt mi tudtuk jobban kezelni. Összességében pedig nagyon-nagy meccs volt! Örülök a győzelemnek, hiszen hatalmas küzdöttünk a sikerért! Boldog vagyok, hogy jön egy újabb második hét egy Grand Slam-versenyen!” – nyilatkozta Timi a honlapjának.

MOL Sportágak
MOL Csapat