US Open: Babos Timi hatalmas csatában jutott tovább

2019. augusztus 21. szerda 16:45

A döntő szettben brékhátrányból fordított a MOL Csapat klasszisa a US Open selejtezőjében.

US OPEN, női egyes, selejtező, 1. forduló:
Babos Tímea (19.)-Nara Kurumi (japán) 6:1, 4:6, 6:3

Simán indult, aztán a második és harmadik játszma már nagy és fordulatos csatát hozott a szezon utolsó Grand Slam-versenyén a selejtező nyitánya - írja Timi honlapja. A 31 perces első játszma eleje még szorosan alakult, a folytatás viszont egyoldalú volt. Timi a nyitó gémben 15-re nyerte el Nara adogatását, majd két bréklabdáról hozta saját szerváját, és imponáló fölénnyel húzta be az első szettet.

A 45 perces második játszma sajnos fordulatot hozott. A japán játékos ekkor már stabilabban szervált, majd 2:2 után brékelt 30-ra. Timi ugyanilyen választ adott, de a következő adogatójátékban újra csak két labdamenetet nyert. A magyar játékos harcolt, de ez a szett sajnos elment.

Hatalmas csata lett belőle 

A döntő szett harmadik játékában Timi 40-30-ról veszítette el a szerváját, de ezt követően hatalmas csatában, brékelt 40-re. Majd jött a sorsdöntő gém! Nara fogadóként 40-0-ra elhúzott, majd újabb bréklabdát harcolt ki egyenlő után. De a hatalmas elszántsággal küzdő magyar játékos megnyerte a szerváját, majd 15-re vette el Nara adogatását! Timi 4:2 után 0-ra hozta saját gémjét, majd ellenfele szépítését követően kihasználta második mérkőzéslabdáját, bejutott a selejtező második fordulójába.

A magyar játékos következő ellenfele Lara Arruabarrena lesz.

MOL Sportágak
MOL Csapat