Wimbledonban beérhet a sztáredző munkája Babos Timivel

2019. július 02. kedd 13:08

Babos Timi és Michael Joyce vállvetve dolgoznak - ha nem is a legideálisabb körülmények között - Wimbledonban, ahol Timiék első kiemeltként kezdenek párosban.

Szerdán - ha minden jól megy, 12h magasságában - megkezdődik a női párosok versenye Wimbledonban, ahol Babos Tímea és Kristina Mladenovic első kiemeltként vág neki a versenynek. Ebben nincs semmi meglepő, hiszen a páros világranglista első két helyezettjéről beszélünk, míg a második kiemelt a ranglistán is mögöttük nyomuló, címvédő Krejcikova-Siniakova kettős lesz.

Timinek egyesben már véget ért a Wimbledon (elég peches volt a sorsolása), párosban viszont nemcsak azért bombafavorit, mert mindkét idei Grand Slamjén döntőt játszhatott, hanem azért is, mert Wimbledonban hagyományosan jól szerepel a soproni klasszis. Mladenovic oldalán játszott már döntőt és elődöntőt is, sőt, korábban Yaroslava Svedovával is volt döntős, és vegyes párosban is játszott már finálét Alexander Peya oldalán. A győzelem azonban még hiányzik.

 
"Én ezt nem merném kijelenteni, hogy favoritok vagyunk, mert rengeteg jó pár van és rettentő nehéz a sorsolásunk; jó pár füves specialista játékost sodort az utunkba Fortuna" - mondta Timi a MOL Csapatnak.

Kikivel a célunk továbbra is változatlan, a legjobbunkat szeretnénk nyújtani egymás oldalán, ehhez pedig az kell, hogy egymásra hangolódva, egymást segítve, megfelelő taktikával játszunk. "Ha ez elég a győzelemhez, szuper, ha nem, akkor dolgozunk tovább, hogy legközelebb jobbak legyünk. Mindenkinek vannak rosszabb és jobb napjai, a végső győztes azok közül kerül ki, akik a nehéz szituáción nemcsak hogy túllépnek, de meg is erősödnek tőlük."

Távolról sem ideális edzéskörülmények

A MOL Csapat páros világbajnoka a selejtezők óta Wimbledonban tartózkodik, azaz ideje bőven volt edzeni, de sajnos a körülmények nem voltak éppen ideálisnak mondhatók. "Mivel az egyénim sajnos nem úgy sikerült, ahogy szerettem volna, rengeteg időm volt edzeni. Persze nem füvön, hanem egy levegőtlen, dögmeleg sátorban kemény pályán..."

 
Ha a körülmények nem is, a szakmai munka azért biztosan magas színvonalú, hiszen a munkát a wimbledoni torna végéig az amerikai sztáredző, Michael Joyce irányítja. Bár tudjuk, hogy Timi soha nem edz külön a párosra, kíváncsiak voltunk, hogy halad a közös munka az új mesterrel.

"A napokban sokat dolgoztunk, hiszen rendes, hosszú edzéseket közösen még nem végeztünk eddig, még az ismerkedési stádiumban vagyunk."A hétfői naptól fogva megyünk fűre, ahol természetesen páros elemekkel tarkított edzéseket is végzünk majd, néha Kikivel közösen is akár, attól függően, hogy az ő szereplése hogyan alakul. A röptét és a szervát szinte minden edzésen gyakoroljuk, biztosan lesz lehetőség a páros elemek gyakorlására is.

Talán Joyce munkája érződik már, de az biztos, hogy Timinek a Roland Garros-győzelem után elég jól sikerült az átállás fűre, hiszen több meccset is nyert, játszott egy peches döntőt Ilkley-ben, ezért nagy reményekkel vártuk Wimbledont is. Illetve várjuk, hiszen a fő szám, a páros csak szerdán kezdődik.

 
"Igen, úgy gondoltam, hogy jó úton haladok, elkezdtem egészen jól játszani. Jó füves játékosok ellen játszottam jól, így nyertem is több meccset zsinórban, így különösen fájó volt a vereség a wimbledoni selejtezőben." Kikivel jó párost alkotunk, bárki ellen van győzelmi esélyünk, de mindenki ellen véresen komoly meccsre számítunk, mert rengeteg jó párnak ugyanaz a célja, mint nekünk. Kiegyensúlyozott párost alkotunk, reméljük, a sorozat nem szakad meg most sem.

"Rengeteget beszélgettünk Michaellal a jövőről, nagyon jó tanácsokat ad. Csodát nem kell várni senkitől, de mindketten úgy gondoljuk, ha csak egy picit itt-ott hozzá tud tenni, nagy javulást fogunk tapasztalni. Néhány technikai/taktikai elemre már különösen nagy hangsúlyt fektetünk; és vannak még további ötletei a fejlődésemet illetően. Bizakodva tekintek a jövőbe, szerintem jó csapat lennénk" - tette hozzá mosolyogva Timi.

 
A soproni klasszist természetesen megkérdeztük a vegyes párossal kapcsolatban is, de Timi csak annyit mondott, most szakmai indokok szóltak a közös indulás ellen, hiszen míg ő a párosra, addig Marci az egyesre figyel, és - ahogy a közleményükből is kiderült - a tokiói vegyes páros induláshoz egyéniben, illetve párosban kell addig jól szerepelni, hogy meglegyen a kvóta.
MOL Sportágak
MOL Csapat