A honvédos sportolópalánták szétszedték Milákot

2022. július 11. hétfő 11:48

Nem nagy meglepetésre Milák Kristóf lett a hónap sportolója a Honvédnál, az átadót ezúttal egy rendhagyó sajtótájékoztató követte, ahol gyerekek kérdezték Kristófot.

Rendhagyó élménybeszámolóra invitálta az olimpia, világ- és Európa-bajnok versenyzőjét, a nemrég véget ért budapesti vizes-világbajnokság sztárját, Milák Kristófot a Budapesti Honvéd SE vezetése. Kristóf kérdezője, beszélgetőpartnere a BHSE ügyvezető elnöke, a kétszeres olimpiai bajnok vízilabdázó, Gergely István volt, aki a program végén Fetter Balázs, a MOL szponzorációs vezetője társaságában átadta a Honvéd MOL Hónap Sportolója díjat a Duna Arénában két világbajnoki címet szerző úszónak.

 
Fotó: MOL
 

Nyitányként a rendhagyó beszélgetésen a közönséget alakító gyerekek megtekinthették a budapesti világbajnokság 200 és 100 méteres döntőjét, a bevonulástól kezdve a célba érkezés pillanatáig, a világcsúcs adta hihetetlen örömig, ahogy a Duna Aréna közönsége tombolva köszöntötte kedvenc bajnokát.

"Most, hogy megnéztük a döntődről készült filmet, áruld el Kristóf, mit érzel a bevonuláskor, amikor a döntő előtt sétálsz a medence felé?” – kérdezte Gergely István.Az jár a fejemben, hogy remélhetőleg a legjobb végkimenetele lesz a versenynek, bármennyit is készülhet az ember, rengeteg munkát beletehet egy-egy kimagasló eredménybe, de ha mentálisan nincs meg benned az a bizonyos plusz, az a hiányzó százalék, akkor nem bírod el a nyomást."Engem inspirál a hazai közönség, erőt tudok meríteni belőle és amikor bevonulok, próbálok nagyon határozott lenni és nem foglalkozni senkivel és semmivel” – magyarázta a versenyző, aki viccesen megjegyezte: mivel mindig a legjobb idővel kvalifikál a döntőre, így általában mindig rá kell várni a többieknek.

 
Fotó: MOL
 

"Ami a komfortzónádon kívül esik, azt meg kell tanulni – mondta Milák Kristóf, aki azt tanácsolta a gyerekeknek: gondolják át az előttük álló versenyt méterről-méterre.

„Én is ezt teszem, a 200 pillangó döntője előtt átgondolom a rajtot, a négy darab előttem álló ötven métert, a fordulókat, hogyan megyek rá a falra vagy a kidelfinezést. Ez a terv, ez az átgondoltság magabiztosságot ad és flowba is kerül tőle az ember” – tette hozzá az úszó, aki kiskorában mindig édesanyja tanácsát tekintette mérvadónak. "Magadat győzd le Kristóf. Ha egy lépéssel előrébb jársz korábbi önmagadnál, akkor jó úton haladsz.”

"Meddig szeretnél úszni?'

"A 2028-as Los Angeles-i olimpiáig mindenképpen, ami hat év és talán nem is hangzik olyan soknak, hamar eltelik – mondta Kristóf, akit a további céljaiban motiválna egy újabb budapesti vagy Budapest közeli világbajnokság. – Az eredményeket illetően pedig azt mondhatom: huszonkét éves koromra elértem mindent, amit el lehet érni a sportágban, ezt már csak fokozni lehet, mondjuk azzal, hogy nem három, hanem nyolc világbajnoki aranyérmem lesz. Akár egy világversenyről…”

"Gyerekek, mindig maradjatok olyan szerények, mint Kristóf” – nevetett fel az elnök. Az elkövetkező húsz percben szó esett a kezdetekről, a speciális célokról, arról, hogy a pillangó mellett mi még a kedvenc úszásneme (ez pedig a hátúszás) és egy ifjú tőröző újságírókat is meghazudtolóan bekérdezett Kristófnál.

„Ha megdöntik a világcsúcsod mit történik majd? Ideges leszel, belenyugszol vagy próbálod visszaszerezni?” – mosolygott a kislány.

 
Fotó: MOL
 

"Ez a csúcs remélhetőleg jobb és jobb lesz, és valószínűleg mire megdöntik, addigra én már nem fogok úszni. Negyven éves koromra pedig nem fogom azt a késztetést érezni, hogy visszavegyem. Örülni fogok majd, ha valaki megdönti a rekordom, hiszen ez az élet rendje, idővel mindig lesz jobb és jobb versenyző” – mondta Milák Kristóf, aki arra a kérdésre is válaszolt: három és fél évvel ezelőtt miért a Honvédot választotta klubnak?

Mert mindent megkapok, amit egy jó egyesület adhat. Nyugodt felkészülés, biztos háttér, nagyon jó közeg és hagynak edzeni. Úgy érzem, még nagyon sokáig honvédhoz fogok tartozni.” A Honvéd-család szeretetét és elismerését látva ez abszolút érthető is. És hogy Kristóf ne távozzon üres kézzel az esemény végén: Gergely István, a BHSE ügyvezető elnöke, Fetter Balázs, a MOL szponzorációs igazgatója és Kiss Éva, az úszószakosztály vezetője a gyerekek jelenlétében adta át a június hónap legjobbjának járó elismerést, a Honvéd MOL Hónap Sportolója díjat.

 
Fotó: MOL
 

"A nagy ellenfeleidnek ilyen díja sosem lesz, legyél rá nagyon büszke, ha ránézel” – mosolygott az elnök, aki ezt követően átadta a gyerekeknek bajnokunkat, aki megszámlalhatatlanul sok aláírást osztott ki.

MOL Sportágak
MOL Csapat