A MOL Csapat két klasszisa az évtized úszói között

2020. január 02. csütörtök 12:26

Egy úszó szakportál összeállította a legjobb úszók listáját 2010-20 között, amin a MOL Csapat két klasszisa is szerepel: Hosszú Katinka a 3., Gyurta Dani a 20. helyen végzett.

SwimSwam nevű szakportál összeállította a XXI. század második évtizedének legjelentősebb úszóiból álló húszas listáját, amelyen két MOL-csapatos sportoló is helyet kapott. A lista 20. helyén az a Gyurta Dani áll, aki az évtized elején kvázi verhetetlen volt kedvenc számában, 200 mellen, amelyen világ-, Európa- és olimpiai bajnoki címet is szerzett.

A lista élmezőnyében található Hosszú Katinka, akit mindössze ketten, Katie Ledecky és Michael Phelps előztek meg. A szaklap megjegyzi, hogy bár az évtized eleje még nem Hosszúról szólt, a felétől kezdve - különösen a vegyes számokban - Katinka konkrétan verhetetlen lett. Számtalan Eb-, és vb-cím mellett háromszoros olimpiai bajnok is lett a MOL Csapat klasszisa.

A szakportál Hosszú zanzásított életútjában kitér arra is, hogy a magyar úszóklasszisnak óriási szerepe van az úszó Bajnokok Ligája, az ISL megalapításában.

A SwimSwam egyébként többféle összeállítást is készített az évtizedről, többek között a legnagyobb úszásokat is rangsorolta, amelyben az első helyen végzett a MOL Alapítvány korábbi támogatottja, Milák Kristóf, aki 200 pillén döntötte meg Phelps halhatatlannak vélt világcsúcsát. 

MOL Sportágak
MOL Csapat