A MOL-csapat két klasszisa nélkül rendezik a rövidpályás úszó-Eb-t

2017. november 12. vasárnap 12:27

A Magyar Úszó Szövetség döntése értelmében 33 fős magyar csapat vesz részt a koppenhágai rövidpályás Eb-n.

A két leginkább túlterhelt, a nyarat gyakorlatilag végigversenyző juniorkorú klasszis, a MOL-csapat 17 éves úszója, az Új Európa Alapítvány által támogatott Milák Kristóf és a 16 esztendős Késely Ajna pihenőt kapott, illetve a tervek szerint szintén kihagyja a versenyt a MOL-csapat olimpiai, világ- és Európa-bajnok mellúszója, Gyurta Dániel.

A szintidő teljesítésén túl fontos szempont volt, hogy több olyan fiatal is tapasztalatot szerezhessen nemzetközi felnőttversenyen, aki most nő ki a juniorkorból, de előtte még több nagy klasszis áll. Mivel ők jelentik a magyar úszósport jövőjét, megadjuk nekik az indulás lehetőségét - mondta Sós Csaba.

A szövetségi kapitány hozzátette, hogy Milák Kristóffal külön is beszélt. "Jól úszott most az ob-n, de látszik rajta, hogy tényleg nagyon kivan, iszonyú sokat versenyzett a nyáron, jövőre akad fontos esemény bőven, sokkal jobban járunk, ha pihen - és ugyanez igaz Késely Ajnára is" - hangsúlyozta a szakember.

Az Új Európa Alapítvány támogatottjai közül ketten is bekerültek a csapatba, a fiatal tehetségek közül Németh Nándor és Gyurinovics Fanni is ott lesz Dániában, az Európa-bajnokságon.

Az Eb-csapat:
férfiak:
Barta Márton (Szombathely), Bernek Péter (BVSC), Biczó Bence (FTC), Cseh László (Eger), Dudás Dániel (Iron), Földházi Dávid (Iron), Grátz Benjámin (Százhalombatta), Gyárfás Bence (Győr), Gyurta Gergely (UTE), Holló Balázs (Eger), Horváth Dávid (Kőbánya), Kalmár Ákos (Baja), Kenderesi Tamás (Pécs), Kozma Dominik (BVSC), Lakatos Dávid (Eger), Lobanovszkij Maxim (Győr), Németh Nándor (Eger), Szentes Bence (Győr), Szöllősi Martin (Dunaferr), Takács Krisztián (Győr), Tekauer Márk (DMTK), Telegdy Ádám (Kőbánya), Verrasztó Dávid (FTC)
nők:
Bordás Beatrix (Hullám 91), Burián Kata (Eger), Gyurinovics Fanni (Győr), Hosszú Katinka (Iron), Jakabos Zsuzsanna (Győr), Kapás Boglárka (UTE), Nagy Réka (BVSC), Sebestyén Dalma (Győr), Szilágyi Liliána (BHSE), Verrasztó Evelyn (BVSC)

MOL Sportágak
MOL Csapat