A válogatott melegítő már elég Hosszú Katinkának, hogy mindent beleadjon

2017. december 13. szerda 17:23

A magyar úszóklasszissal a rövidpályás Eb előtt beszélgettünk egy rövidet, szóba került Shane hiánya, az Eb szerepe az éves programban, és sok más dolog is.

Hosszú Katinka először versenyez a férje nélkül a dániai rövidpályás Eb-n, ahol több számban is toronymagas favoritként áll rajtklőre. Shane Tusup hiánya furcsa lesz Hosszúnak, de úgy véli, nagy gondot nem fog okozni. "Sokszor beszéltünk arról, mi lenne, ha egyszer valamilyen okból nem tudna ott lenni velem egy versenyen. Sajnálom, hogy ezt most élesben is ki kell próbálnunk, de közösen dolgoztuk ki a programot, így menni fog" - mondta Hosszú a MOL-csapatnak.

A válogatott melegítő már elég motiváció

A magyar úszók közül többen nem állnak rajthoz a rövidpályás Eb-n, és mi is kíváncsiak voltunk, honnan merít motivációt egy többszörös olimpiai-, világ- és Európa-bajnok klasszis egy évzáró eseményhez, amit ráadásul kis medencében rendeznek.

Ha egy bajnokságról van szó, ahol magyar melegítőt húzok fel, az ugyanolyan koncentrációt igényel, mint bármely más verseny, főleg ha már eldöntöttem, hogy megyek és képviselem Magyarországot. Ráadásul most az Iron Aquaticsot is képviselem, hiszen hárman is bekerültünk a válogatottba a klubból.

Hosszú úgy van vele, a rövidpályás szezonban még maradt adóssága a rajongói felé, és azon lesz, hogy ezt törlessze. És hogy mit jelent ez Hosszú Katinkánál? Természetesen világcsúcsot. "Jó lenne szépen zárni az évet! Úgy érzem, az idei rövid pályás szezonban még nem igazán tudtam megmutatni azt, amire készültem, és bennem maradt egy csomó eredmény. Remélem, hogy ez most kicsúszik majd egy-két egyéni csúcs formájában, ami ugye az én esetemben világcsúcsot is jelent.

Nemcsak Hosszú Katinka, de az Iron Aquatics többi versenyzője is rengeteg számban indul az Eb-n. Úgy tűnik tehát, hogy ez koncepció. "Ez a Shane-nel közösen kidolgozott programunk egyik lényeges eleme. Mind a két fiú, Dávid (Földházi) és Dani (Dudás) is ez alapján készült az Európa-bajnokságra, és úgy érzem, tökéletesen készen állnak a feladatra. Igazi Ironok lettek!"

Elég sűrű év van az Iron Lady mögött, és mindenkinek szüksége van egy kis pihenésre. Vajon az Eb után jut erre is egy kis idő? "Az Eb után még nem, mert terveim alapján utazom Svájcba egy versenyre, de karácsonykor természetesen én is szusszanok egy kicsit családi körben, finomságokat fogok enni, mint például édesanyám hókiflije, ami nálunk hagyományos karácsonyi édesség."

MOL Sportágak
MOL Csapat