Hosszú Katinka az év sportolónője

2018. január 11. csütörtök 23:06

A sportújságírók szavazatai alapján - a szintén MOL-csapattag Babos Tímeát megelőzve - Hosszú Katinka lett 2017 legjobb magyar női sportolója.

Ahogy várható volt, a 2017-ben két világbajnoki címet szerző Hosszú Katinka lett az év sportolója a sportújságírók szavazatai alapján. Az úszóklasszis zsinórban ötödször, összesen hatodszor nyerte el az elismerést, ezzel behozta a csúcstartó Egerszegi Krisztinát. 

"Nagyon izgultam hogy én nyerjek, mert nagyon nagy megtiszteltetés Szeles Mónika kezét megrázni" - mondta a bajnoknő, aki a gálán vette át az európai sportújságírók díját is. "Tényleg alig jutok szavakhoz! Köszönöm szépen a sportújságíróknak, hogy hatodszor választottak meg. Örülök, hogy még nem untak meg. Köszönöm szépen Magyarországnak a tavalyi évet. A világbajnokság itthon: életem legszebb pillanatai voltak és lesznek ezek. Pályafutásom csúcsa volt, soha nem fogom elfelejteni. Szeretném megköszöni a családomnak az állandó támogatást. Nagypapámnak, hogy megtanított úszni. Shane-nek, hogy mindig kihozza belőlem a maximumot. Köszönöm szépen még egyszer!” - tette hozzá Hosszú, akinek férjét, Shane Tusupot választották az év edzőjének, amit az amerikai szakember szívhez szóló beszéddel köszönt meg. 

 

Hosszú 1086 szavazatot kapott, a második helyezett Babos Tímea pedig 480-nal zárt, míg a korábban szintén MOL által támogatott Márton Anita súlylökő 448 szavazattal végzett a harmadik helyen. 

A férfiaknál szintén egy egykori MOL-os sportoló, az Eb-bronzérmes Baji Balázs nyert, a csapatok között pedig második helyen végzett (a Győri Audi ETO KC női kézilabdacsapata mögött) a Szolnoki Dózsa pólócsapata. Az év edzői között második lett Cseh Sándor, a világverő szolnoki pólósok edzője

MOL Sportágak
MOL Csapat