Hosszú Katinka az ISL-ben nem csak világklasszis úszó

2019. október 25. péntek 12:25

Hosszú Katinka és csapata, az Iron Swim végre saját közönsége előtt is bemutatkozik az International Swimming League-ben, hiszen a hétvégén Budapestre költözik a sorozat.

Hosszú Katinka csapata, az Iron Team a múlt  hétvégén Dallasban, a harmadik versenyen mutatkozott be az idén debütáló International Swimming League-ben (ISL), az előttünk álló hétvégén pedig a következő fordulóban a Duna Arénában küzd a pontokért. Hosszú kiemelte: nagyon izgalmas napok várnak rá és csapatára, valamint a többi úszóra.

"Talán most a legjobb úszónak lenni: annyi lehetőség, újdonság, forradalmi dolog van. Elindult a profi liga az úszásban, mi pedig már tűkön ülünk, hiszen két forduló közben lement a sorozatból - mondta, majd úgy folytatta, hogy az alapvetően egyéni sportágban most a csapatok küzdelme kerül előtérbe, ami "teljesen más színt visz az úszásba". Hozzátette: az Iron Team célja bekerülni a Las Vegas-i döntőbe, ahová a négy európai csapat közül kettő juthat ki.

Az a baj, hogy az európai csapatok nagyon erősek, így hiába győznénk le az amerikaiak közül mindet, nekünk Európából kell kiharcolnunk a kijutást" - mondta a MOL Csapatnak Katinka. 

Klasszisok serege Budapesten

"Nagy esélyünk van erre, de nem lesz egyszerű, mert a másik három európai csapat is nagyon erős, rengeteg világsztárral. Ritkán látunk Budapesten ennyi klasszist, maximum a világbajnokságon volt ilyen nívós mezőny. Nagy show-val készülünk, olyan hang- és fénytechnikával, ami még nem volt a Duna Arénában" - nyilatkozta.

"Könnyebb csak úszóként odamenni egy versenyre, ahol minden remekül meg van szervezve és csak úszni kell. Ezúttal viszont nemcsak versenyző, hanem csapatkapitány, csapattulajdonos, szervező és a liga nagykövete vagyok egyszerre. Biztos nagyon izgalmas lesz számomra is ennyi kihívásnak megfelelni. Mindent beleadok annak érdekében, hogy minden fronton a legjobban sikerüljön, a nézők pedig olyan élményt kapjanak, ami újszerű és izgalmas az úszósportban" - mondta.

MOL Sportágak
MOL Csapat