Hosszú Katinka: Budapesten indul a nagy őszi menetelés

2019. október 04. péntek 10:44

A péntektől vasárnapig a Duna Arénában sorra kerülő úszó világkupaversennyel megkezdődik az úszók nagy őszi menetelése; ráadásul nagymedencében zajlik a verseny.

"A holnapi nappal elkezdődik az őszi menetelés, hiszen a következő hetekben minden hétvégén versenyezni fogunk egészen karácsonyig" - mondta az esemény sajtótájékoztatóján a MOL Csapat úszó világklasszisa. 

"Számomra a felkészülés része ez a világkupa, most különösképpen örülök neki, hogy nagymedencében zajlik majd az esemény, hiszen egy másik szervezetnél (ISL) fogunk rövidpályán versenyezni és ott lesz a decemberi Európa-bajnokság Glasgow-ban. Viszont a fő cél természetesen a tokiói olimpia továbbra is, ezért jó, hogy nagymedencében is úszhatunk most" - nyilatkozta a háromszoros olimpiai bajnok Hosszú Katinka, aki vezeti az összetett világkupát.

Hosszú öt számban nevezett, a két vegyesúszó táv mellett 100 és 200 háton, illetve 200 pillangón méretteti meg magát. A szabályok szerint nincs korlátozva az indulások száma, de az összetett pontversenybe csak a három legjobb eredmény számít.

Az előfutamokat mindhárom nap 9.30 órától rendezik, a döntők pénteken és vasárnap 18, szombaton 17 órakor kezdődnek.

MOL Sportágak
MOL Csapat